comScore

O ligde büyük kaos! Avrupa'ya kim gidecek?

06 Şubat 2015, Cuma 16:31
O ligde büyük kaos! Avrupa'ya kim gidecek?

Romanya Futbolu uzun zamandır hiç görmediği kadar kaotik bir ortamdan geçiyor.

FutbolArena Dış Haber- Romanya futbolunda son dönemde inanılmaz şeyler yaşanıyor!

Geçtiğimiz günlerde eski futbolcu ve teknik adam borçlarını ödemek için verilen sürede bunu gerçekleştiremeyen CFR Cluj'a önce UEFA tarafından Avrupa Kupalarından 2 yıl men ardından da mahkeme tarafından 24 puanının silinmesine karar verilmişti şimdi ise başka bir takım benzer durumdan geçiyor. 2013 yılının Romanya Kupası şampiyonu ve 1.21 milyon Euro kar ederek dikkat çeken Petrolul'da büyük bir krizin içinde. Aralık ayında kulüp sahibi Dan Capra'nın zimmetine para geçirme ve çeşitli yolsuzluk iddiaları yüzünden tutuklanmasının ardından bu duruma itiraz edilmiş ama ev hapsine çarptırılmıştı. Bu süreçte büyük sıkıntılar yaşayan Romanya kulübünde başta teknik direktör Gigi Multescu olmak üzere birçok önemli isim takımdan ayrılmıştı. Bir türlü yönetimsel açıdan düzlüğe çıkamayan tek gelir umudu maç yayın haklarına kalan Petrolul Kulübü şirketi, ilçe mahkemesine iflasını resmen sundu. Bu durumun yaşanmasından sonra Petrolul, Romanya 1.Liginde Dinamo Bükreş, Rapid Bükreş, Oţelul Galati, CS Craiova ve U.Cluj'un ardından iflas başvurusunda bulunan 6.kulüp oldu. Petrolul'ün ki henüz kesinleşme dahi bu 6 kulübün gelecek sezon Avrupa Kupalarında mücadele hakkı olmaması bekleniyor.
PETROLUL CEPHESİ OLAYI DOĞRULADI AMA...

Petrolul'un iflas başvurusu yaptığı kulüp yetkililerince doğrulandı ama kulüp genel müdürü Andi Crîngu, iflas dosyasını geri çekmek için hızlı şekilde oyuncularını satmak zorunda olduklarını ifade etti. Cringu, kulübün satışının gündemde olmadığını ve yayın haklarından umutlu olduklarını söyledi.

AVRUPA'YA KİM GİDECEK?

Avrupa Kupaları için 1'i kupa şampiyonu olmak üzere 4 kontenjanın olduğu Romanya'da bir başka belirsizlik ise burada yatıyor. Çünkü Romanya Kupasında yarı finale kalan 4 takım; Steaua, CFR Cluj, Universitatea Cluj ve Petrolul Ploiesti. Steaua Bükreş'in şampiyonluğuna ve Avrupa Kupalarına katılmasına kesin gözüyle bakılırken şampiyonluğu halinde kupa kontenajını 2.olacak takıma kaydıralacak.Geriye kalan 3 takımın Avrupa'ya katılım lisansını alamadığı için şampiyon olsa dahi o hak ligin 4, 5, 6, hatta 7.sıraya kadar kayabilir. 

Şampiyonlar Ligi sıralaması için Avusturya ile çekişen Romanya için 2015-2016 yılından itibaren ligden yine ilk 3 takımla Avrupa'ya gitme ihtimali Villarreal-Salzburg eşleşmesi büyük önem taşıyor.Turu Avusturya ekibi Salzburg geçemezse, Romanya kulüpleri gelecek sezon büyük ölçüde ligdeki ilk 3 takımı+kupa şampiyonu ile Avrupa'ya gidebilecek.

Mevcut puan durumunda Steaua gelecek sezon Avrupa'da yeri en garantide olan kulüp olurken, 2.sırada Petrolul'un gitme şansı bulunmuyor. Tıpkı CFR Cluj gibi Avrupa'dan men cezası alan 3.sıradaki Astra'nın ise halen durumu netlik kazanmadı. 4.sırada bulunan Targu Mures'in önünde ise herhangi bir problem bulunmuyor. 5.sırada yer alan CS Craoiva'nın ise mali bütçesinde açık var. Hem yeni stadyum için gerekli kaynakların hazır olmaması hemde bazı futbolculara 3 aydan daha uzun süredir maaşlarını ödemediği için lisans çıkarma şansı bulunmuyor. 6.sıradaki Botosani'nin ise Avrupa'da mücadele etmesi için önünde engel yok. 7.sıradaki Dinamo Bükreş daha önceden iflas başvurusundan bulunduğundan kupaya katılma şansı bulunmuyor. 8.sırada bulunan ve Hagi'nin sahibi olduğu Viitorul ise bu hakkı elde etmesi halinde, Avrupa'ya gidebilecek. 

Şuandaki durumlara göre Avrupa'ya gitmesi 4 olası takım şöyle; Steaua, Astra, Targu Mures ve FC Botosani








ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!