comScore

Taraftarlar antrenmanı basıp, futbolculara saldırdı!

06 Şubat 2015, Cuma 14:03
Taraftarlar antrenmanı basıp, futbolculara saldırdı!

Libertadores Kupası 1.tur ilk maçında sahasında Huracan'a 4-0 kaybeden Alianza Lima'da ortalık karıştı! 

FutbolArena Dış Haber - Libertadores Kupası 1.tur ilk maçında sahasında Huracan'a 4-0 kaybeden Alianza Lima'da ortalık karıştı! Peru ekibinin futbolcuları maçtan bir gün sonra statta antrenmandayken en büyük taraftar grubunun sahayı basıp, kendilerine saldırıp; tehdit etmesiyle ikinci şok yaşadı.

Kulüp tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alıp, Libertadores Kupası grupları için şansını zora sokan Alianza Lima kulübünde son 2 günde inanılmaz şeyler yaşandı. Sinirli olan taraftar grubu stadın güvenliği açıp, sopa ve silahlarla stadı basıp başta teknik direktör Guillermo Sanguinetti olmak üzere futbolcuları darp etmeye kalkıp, tehditler yağdırdı. Hatta başta oyunculardan Víctor Cedron başta olmak üzere bazı isimlerin saldırılardan nasibini aldığı yüzlerindeki şişlik ve morluklardan anlaşıldı. Karakola ifade vermeye götürülen futbolcular bunu yapan taraftar grubundan şikayetçi olurken, polis halen olayın zanlılarını araştırıyor.
Futbolculardan Victor Cedron'un olayın ardından gözündeki şişlik basına yansıdı...



TARAFTARIN İLK HEDEFİ MİGUEL ARAUJO OLDU!

Taraftarların stat basmasının ardından ilk darp girişimi futbolculardan Miguel Araujo'ya olduğu iddia edildi. Mağlubiyet günü karşılaşmanın ardından bir taraftarın ettiği hakaret sonrası yaklaşıp, o isme tokat atması ve yaptığı rahat açıklamaların holigan taraftar grubunu gerdiği belirtildi. 

FUTBOLCULARA İKİNCİ ŞOK BAŞKANDAN!

Alianza Lima'da kaos ortamı sadece bununla bitmedi! Huracan karşısında yaşanan bozgun sonrası kulüp başkanı Susano Cuba, bundan sonra futbolcuların maaşlarının %50 kesintiye gideceğine dair bir açıklama yayımladı. Bunu öğrenen futbolcular ise adeta isyan çıkarıp, son antrenman öncesi olayı Peru Futbolcular Birliği'ne taşıdı. Peru Futbolcular Birliği Başkanı Francesco Manassero, ise oyuncularla birlikte basın açıklaması yapıp; bu durumun sözleşme kurallarına aykırı olup, etik olmadığını bildirdi. Manassero, bu konu sonrası kulüp başkanı Susano Cuba'nın derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini bildirdi. Daha sonra ise kulübe iletilen yazıda bu durumun hukuk dışı olduğunu belirtilip, gerçekleşmeyeceği aktarıldı. Alianza Lima cephesi ise buna rağmen tavrından geri adım atmamakta kararlı görünüyor.



TEKNİK DİREKTÖR GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Futbolcular kadar ağır mağlubiyetin baş sorumlularından ilan edilen teknik direktör Guillermo Sanguinetti, taraftarlardan aldığı tehditlere daha fazla dayanamayarak istifa kararı aldığını belirtmişti ama daha sonra kulüpten yapılan açıklamada Uruguay'lı çalıştırıcının görevinin başında kalacağı açıklandı.

Taraftarlar çeşitli yazılar ile Guillermo Sanguinetti'yi böyle istifaya çağırmıştı.




Yaşanan bu hadiseler sonrası Alianza Lima kulübü resmi yayın organı aracılığıyla yeni bir makale yayımlayarak, stadyumda güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkaralacağı belirtildi. 

İşte Alianza Lima'da o gün yaşanan olaylar öncesinde taraftarlar stada böyle girip, teknik direktör ve futbolcular ile görüşmüştü...



Haber: Mertcan Bulca


 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!