comScore

Afrika Kupası'nda ilk yarı finalist Demokratik Kongo

31 Ocak 2015, Cumartesi 20:47
Afrika Kupası'nda ilk yarı finalist Demokratik Kongo

2015 Afrika Uluslar Kupası'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kongo'yu 4-2 mağlup ederek, adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.

Ekvator Ginesi'nde düzenlenen kupanın 15. gününde, ilk çeyrek final  mücadelesinde Kongo ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Bata Stadı'nda karşılaştı.  İlk yarıda iki takım da savunmayı ön planda tutan oyun anlayışını tercih ederken,  taraflar girdikleri ender gol pozisyonlarından yararlanamayınca devre 0-0  beraberlikle sonuçlandı.
 
İkinci yarıya iyi başlayan taraf, Kongo oldu. Ferebory Dore ile 55'te,  Thievy Bifouma ile 62. dakikada goller bulan Kongo, üst tura çıkmak için önemli  bir avantaj yakalasa da bundan faydalanamadı.
 
Mücadeleyi bırakmayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, önemli bir geri  dönüşe imza atarak 66'da Dieumerci Mbokani, 76'da Jeremy Bokila, 81. dakikada ise  Joel Kimwaki ile fileleri havalandırdı ve 2-0 yenik durumdan 3-2 öne geçti.
 
Mbokani, 90+2'de kendisinin ikinci, takımın dördüncü golünü ağlara  bırakarak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmasında  önemli pay sahibi oldu.
 
Bu sonuçla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Afrika Kupası'nda adını yarı  finale yazdıran ilk takım oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!