comScore

Tenis finali, futbol maçı erteletti

19 Kasım 2014, Çarşamba 23:47

Fransa Ligue 1'de bu hafta sonu oynanması gereken Lille-Evian karşılaşması, Lille'in stadında tenisin önemli kupası Davis Cup finali oynanacağı için ertelendi.

FutbolArena Dış Haber - Fransa Ligue 1'de bu hafta sonu 14. hafta maçları oynanacak ancak bu karşılaşmalardan biri olan Lille-Evian mücadelesi ileri bir tarihe ertelendi. Sebebi ise Lille'in stadı Pierre-Mauroy'da tenis sporunun önemli kupası olan Davis Cup'ın finalinin oynatılacak olması.

Stadın zemini üzerinde yapılan çalışmalar sonrası bir tenis kortu oluşturuldu ve 27 bin kişi kapasiteli bir oturma düzeni ayarlandı. Finalde Fransa ile İsviçre'nin tenisçileri karşı karşıya gelecek, tenisseverler Roger Federer, Andy Murray ve Jo Wilfried Tsonga gibi başarılı isimleri izleyebilecek.
Lille'in Evian ile oynaması gereken karşılaşma ise 7 Ocak 2015 tarihine ertelendi.