Almanya Sky News'un haberine göre bu sezon oynanan 10 resmi müsabakada sadece 2 galibiyet alan lacivert-beyazlılar, ligde Bayern Münih'in 9 puan gerisine düşerken Almanya Kupası'nda ilk turda elenmişlerdi. Şampiyonlar Ligi'nde ise Chelsea ile deplasmanda sürpriz şekilde berabere kalmasının ardından sahasında Maribor'u yenememişti.
Almanya'nın en pahalı kadrolarından birine sahip Schalke'de yönetim sonunda Keller ile takımın atılım yapamayacağı düşüncesiyle alt yapıdayken göreve getirdiği hocanın görevine son vermiş oldu.
Jens Keller gönderilir gönderilmez Roberto Di Matteo'nun takımın başına geçeceğinin açıklanması Schalke yönetiminin Keller göreve devam ederken hoca aradığını da ortaya koymuş oldu. Di Matteo yarın yapılacak törenle medyaya tanıtılacak