İspanyol kulübü, geçtiğimiz sezonu Fransa'nın Ajaccio takımında tamamlayan 29 yaşındaki kaleciyi renklerine katmış ve 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.
Futbol kamuoyu, Ochoa'nın Malaga'da 1. kaleci olarak görev alacağını ve başarılı bir sezon geçireceğini düşünüyordu. Ancak Meksikalı kaleci, İspanya La Liga'da 6. hafta geride kalırken henüz forma şansı bulamadı.
Malaga'da teknik direktör Bern Schuster'in ayrılmasından sonra takımın başına Javi Gracia geçti. 44 yaşındaki genç teknik adamın Ochoa transferini bizzat istemesine rağmen 6 hafta boyunca kaleyi Carlos Kameni'ye teslim etti.
Schuster döneminde Wily Cabellero'nun yedeği olarak gözüken Carlos Kameni, Arjantinli kalecinin arkasında forma beklemişti. Dünya Kupası'nın ardından Malaga'ya gelen Ochoa'nın 1. kaleci olacağı konusunda herkes yanıldı. Kamerunlu kaleci Kameni, özellikle Espanyol dönemindeki performansını bu sezon Malaga'ya taşıdı.
Javi Gracia'nın kaleci konusundaki tercihi de şu aşamada değişecek gibi durmuyor. 2014 Dünya Kupası'na kaleciler damga vurmuştu. Bunlardan biri de Guillermo Ochoa idi. Ancak 29 yaşındaki kaleci tabiri caizse kupanın ekmeğini henüz yiyemedi.
Haber: Orhun ALİCİKOĞLU
Haber: Orhun ALİCİKOĞLU