comScore

Dünya Kupası'nın diğer galibi Adidas

14 Temmuz 2014, Pazartesi 13:28

Alman spor malzemeleridevi Adidas, Dünya Kupası'nın bir başka kazananı oldu.

FutbolArena - Almanya'nın şampiyonluğu ile biten 2014 Dünya Kupası'nda turnuvanın bir diğer kazananı da hem FIFA'nın hem de her iki finalistin sponsoru olan Alman spor malzemeleri devi Adidas oldu. Adidas, Alman Milli Takımı'nın finale kadar olan maçları sırasında 2 Milyondan fazla forma satışı gerçekleştirdi. Şampiyonluğun ardından 4 yıldızlı forma satışlarında da çok büyük bir patlama bekleniyor. Futbolcular arasında en çok Thomas Müller'in adı rağbet görürken diğer oyuncuların da formaları adeta kapış, kapış gitti. Arjantin şampiyon olsaydı Güney Amerika ekibinin de yeni 3 yıldızlı formaları da firma tarafından satışa çıkarılacaktı.

Bir başka rağbet gören obje ise, Dünya Kupası'nın resmi topu Brazuca idi. Sosyal medyada da Twitter hesabı açılan ve ilk kez bu mecra ile Top'a hayat veren Adidas, final öncesine kadar tüm dünyada 14 Milyon adet Brazuca sattı ve 2010'daki rakibi Jabulani'ye 1 Milyon fark attı. Sponsoru olduğu milli takımların da 8 Milyon adet formasını satarak yeni bir rekor kıran dev spor malzemeleri şirketi, 2010 Dünya Kupası'ndaki forma satışlarını 1,5 Milyon arttırdı ve futbol ürünlerinden elde ettiği ciro ilk kez 2 Milyar Euro barajını aştı. Böylece Adidas tüm zamanların en başarılı Dünya Kupası organizasyonuna imza atmış oldu.

Buna karşın Nike, sponsoru olduğu takımların başarısız olmaları nedeniyle şansız bir turnuva geçirdi. Yarı finalde her iki takımı Hollanda ve Brezilya'nın kaybetmeleri nedeniyle final fırsatını kaçıran Amerikan devi, bu rağmen futbolda Adidas'ın biraz gerisinde kalsa da sürekli yükselişi ile her geçen yıl daha da büyüyor. Geçen yıl futbol ürünlerinden 1,7 Milyar Euro ciro sağlayan Nike, satışlarını % 18 arttırdı.

Haber: Hüseyin ÖZKÖK 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!