comScore

Almanya'da Dünya Kupası coşkusu

14 Temmuz 2014, Pazartesi 12:10

Alman basını, milli takımın şampuyonluğunu manşetlere taşındı

Alman basını, milli takımlarının 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanmasını manşetlere taşıdı.

Almanya'nın, kupa finalinde uzatmalarda, Arjantin'i 1-0 yenerek şampiyon olması, ülke basınında geniş yer buldu. 

"Die Welt" gazetesi, "Bu gerçek" başlığı altındaki haberde, uzatma dakikalarında oyuna giren Mario Götze'nin attığı golle Almanya'yı zafere taşıdığını yazdı. Gazete, daha önce 3 şampiyonluğu bulunan Alman Milli Takımı için "Nihayet dördüncü yıldız da eklenecek" ifadelerini kullandı.

"Bild" gazetesi ise "Dünya Şampiyonu" manşetini kullanarak, golü atan Götze'nin fotoğrafını tüm sayfa olarak verdi.  "Arjantin'i büyük bir savaşta, uzatma dakikalarında 1-0 yendik" diye yazan gazete, kupa finaline 20 sayfa ayırdı. 

"Rio'da büyük an" başlıklı "Der Tagesspiegel", Maracana'da sihirli bir gece yaşandığını, 1954, 1974 ve 1990'dan sonra Almanya'nın, 2014 yılında dördüncü kez Dünya Şampiyonu olduğunu kaydetti. Mario Götze'nin, heyecanlı final maçının uzatma dakikalarında oyuna dahil olduğunu ifade eden Der Tagesspiegel, Götze'nin, "büyüleyici" bir golle galibiyeti getirdiğini yazdı.

"Bizim çılgın Dünya Şampiyonası'nın albümü" manşetini kullanan B.Z. de bugünkü sayının tamamen kupaya ayırdı. "Şanlı Brezilya"nın düşüşünden, 2014 Dünya Kupası'nın "parlak yıldızları"na kadar birçok konuyu sayfalarını taşıyan gazete, Almanya'nın geçmişteki Dünya Kupası zaferlerini de hatırlattı. 

Alman televizyonları ise geceden beri yaptıkları yayınlarda sık sık kutlamalara yer veriyor. 

 

- Kutlamalar Brandenburg Kapısı'nda

Almanya Milli Takımı, şampiyonluğunu yarın Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı'nda taraftarlarla beraber kutlayacak.

Öte yandan Bremen'de maçın izlendiği sinema salonunda bir kişi bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Polis, olayın maçla ilgisi bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!