comScore

Sergen Yalçın'dan final yorumu

13 Temmuz 2014, Pazar 12:04

Ünlü futbol yorumcusu Sergen Yalçın, Almanya ile Arjantin arasında oynanacak tarihi Dünya Kupası finalini yorumladı.

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Sergen Yalçın, Almanya ile Arjantin arasından oynanacak Dünya Kupası finalini yorumladı.
 
Fizik gücün kritik olduğunu vurgulayan Sergen Yalçın'ın final yorumu şöyle;
 
"Artık futbolda fizik gücün ne kadar önemli olduğunu Dünya Kupası'nda iyice gördük. Diri olunca, herkes her takımı bozuyor.
 
Favoriler kaybediyor ya da takılıyor. Brezilya'nın 7-1'lik yenilgisi flaş bir skor. Ancak sadece Neymar'a sırtını yaslayan Brezilya; forma, seyirci, hakemler sayesinde ite kaka gidiyordu. Sonra balonları patladı. Final için yüzde 51 Almanya önde gözükse de, Arjantin rakibine kök söktürecektir. Arjantin, geçen Dünya Kupası'ndaki savunma hatalarını neredeyse sıfırlamış. Fizik olarak güçlüler, rakibi oynatmıyorlar. Birkaç pozisyondan birini atınca kazanmayı biliyorlar. Almanlar ise makina düzeniyle işleyen bir ekol takımı. Müller, Mesut, Klose, Kroos gibi çok özel oyunculara sahipler. Rakibe göre oynuyorlar. Güzel bir final olacak.
 
Maradona bambaşka bir futbolcuydu. Tek başına bir takımı şampiyon yapan, kupa kazandıran, belki de bir daha yeryüzüne gelmeyecek bir yetenekti. Messi bu turnuvada goller attı ama hiç Maradonavari bir etki sağlayamadı. Zaten Arjantin, sistem değiştirmiş. Eskisi gibi göze hoş gelen, tango futbolu yok. Bence bu da hiç mantıksız değil. Önemli olan doğru oyun ve kadroyla, şova kaçmadan hedefe ulaşmak."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!