comScore

Sabella'ya göre favori Almanya

11 Temmuz 2014, Cuma 17:40

Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella: "Aşmamız gereken çok zorlu bir engel var, avantaj Almanya'da."

Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella, FIFA Dünya Kupası finalinde karşılaşacakları Almanya'nın avantajlı taraf olduğunu söyledi.

İngiliz basınına konuşan Sabella, Hollanda'yı penaltı atışlarıyla 4-2 yenerek eledikleri maçın ardından bazı oyuncuların çok yorulduğunu ve çeşitli sakatlıkları bulunduğunu belirtti.

Almanya'nın yarı final maçını kendilerinden bir gün önce oynamasının avantaj olduğunu belirten Sabella, "Oynamamız gereken bir final var ve Almanya gibi bir rakibe karşı bir gün daha az hazırlandık. Yine de çalışma, tevazu ve ciddiyetle galip gelmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Alman futboluna hayran olduğunu ve "Güney Amerika hamurunda" oyuncular yetiştirebildiğini değinen Sabella, "Maç fazlasıyla zor olacak. Ayrıca Almanya yarı finalde bizimki gibi fazladan iki devre de oynamadı. Aşmamız gereken çok zorlu bir engel var, avantaj onlarda" değerlendirmesini yaptı.

Almanya'nın Brezilya maçında olduğu gibi ilk yarıda üstlerine gelebileceğini ve direnç göstermeleri halinde ikinci devrede oyundan düşebileceğini belirten Sabella, "Terimizin son damlasına kadar savaşırsak kupaya uzanabiliriz" ifadesini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!