comScore

Beckenbauer, Messi'den çekiniyor

11 Temmuz 2014, Cuma 15:10

Eski Alman futbolcu Franz Beckenbauer: "Messi'yi kontrol edemezseniz, final maçının skoru dahiyane bir vuruşla belirlenir."

Almanya'nın efsane isimlerinden Franz Beckenbauer, FIFA Dünya Kupası finalinde karşılaşacak Almanya ile Arjantin arasındaki maçın sonucunu Lionel Messi'nin belirleyebileceğini iddia etti.

Hindistan basınına konuşan Beckenbauer, Arjantin'in tehlikeli bir takım olduğunu belirterek, "Hollanda'yı düşünün. Golcüleri Arjen Robben ve Robin van Persie ile turnuvada üstünlüklerini herkese kabul ettirmişti" dedi.

Yarı final maçında Arjantin'in Hollanda karşısında iyi savunma yaptığını kaydeden Beckenbauer, "Arjantin, deyim yerindeyse rakibini sahada boğdu. Öyle bir defans karşısında başarılı olmak Almanya için çok zor olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Final maçında Arjantin'in yıldızı Lionel Messi'nin performansının çok önemli olduğunu kaydeden eski Alman yıldız futbolcu, "Onu kontrol edemezseniz, final maçının skoru dahiyane bir vuruşla belirlenir" şeklinde görüş belirtti.

Almanya'nın Neymar ya da Messi'si olmamasına rağmen iyi bir takımı olduğunu hatırlatan Franz Beckenbauer, Bayern Münih'in Almanya'nın temelindeki 11 oyuncudan 6'sını oluşturduğuna ve bu nedenle takımın uyum sorunu yaşamadığına dikkati çekti.

"Almanya'nın Brezilya karşısındaki başarılı performansını Arjantin karşısında da tekrarlayabileceğinin garantisi yok" diyen tecrübeli futbol adamı, final maçının sürprizlere açık olacağını söyledi.

Almanya ile Arjantin arasındaki final maçı, 13 Temmuz Pazar günü Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!