comScore

Federasyonu dava ettiler, kazandılar!

24 Haziran 2014, Salı 13:44

Rusya Premier Lig takımlarından Rostov, Avrupa Ligi için lisans vermeyen Futbol Federasyonunu CAS'a dava etti ve kazandı!

FutbolArena - Rusya Premier Lig'de geçtiğimiz Rusya Kupası'nı müzesine götürerek tarihinde ilk kez böyle bir mutluluk yaşayan ve Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Rostov, sezon sonu saha dışında da mücadele etmek zorunda kaldı. 

Rusya Futbol Birliği maddi sıkıntılar nedeniyle Rostov'a, Avrupa kupaları için gerekli lisansları vermedi ve daha sonra ligi 6. sırada bitiren Spartak Moskova'nın Avrupa Ligi'ne katılacağını açıklamıştı. Rostov yönetimi bu kararın ardından Federasyonu, CAS'a davet etti. Bir süredir davanın peşinden koşan yönetime mutlu haber 23 Haziran Pazartesi günü geldi. CAS, Rostov'u haklı buldu. Kulübün başkan yardımcısı Shikunov ise "Evraklarda hiçbir sorun yoktu. Bu yüzden davayı kazandık. Rusya Futbol Birliği'nin bize neden lisans vermediği hala bir sır. Ancak biz şu anda hakıımız olan davayı kazandık ve çok mutluyuz" açıklamasını yaptı. 
Öte yandan Spartak Moskova'nın sahibi Fedun da dava sürecinde şu açıklamalarda bulunmuştu: "Dava ne olur bilmem. Ben geçen sezon Rostov'un, Avrupa Ligi'ne katılmayı hak ettiğini gördüm. Biz ligi 6. bitirdik ve bu şansı kaybettik. Rostov, kupayı kazandı. Onlar daha çok Avrupa'ya gitmeyi hak ediyor"

Geçtiğimiz sezon saha içinde Rusya Kupası'nı kazandıktan sonra saha dışında da CAS'ta davayı kazanan Rostov'da çifte mutluluk ve en önemlisi Avrupa kupalarına katılacak olmanın sevinci yaşanıyor. 

Haber: Barbaros Yıldızlı