comScore

FİFA affetmedi, cezayı kesti!

13 Haziran 2014, Cuma 20:04

Almanya ile hem oyuncu hem teknik direktör olarak Dünya Kupası kazanan Franz Backenbauer, FIFA hakkındaki sözleri dolayısıyla 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

'Kaiser' lakaplı efsanevi futbol adamı Franz Backenbauer, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın ev sahiplerine veriliş süreciyle ilgili olarak FIFA yönetim kuruluna eleştirilerde ve suçlamalarda bulunmuştu.
 
FIFA'dan yapılan açıklamada Backenbauer'e 90 gün hak mahrumiyet cezası verildiği belirtilirken; "Bay Backenbauer'in sözleri hakkında toplanan Etik Komite durumu araştırmış ve normal prosedüre uygun şekilde sürdürülmüştür. Komite üyesi Vanessa Allard bu soruşturmada şeflik yapmıştır" denildi.
 
Dünya basınında ise Mohamed Bin Hammam üzerinden Katar'ın milyonlarca dolar rüşvet dağıtarak 2022 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini aldığı iddiaları yer almıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!