comScore

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı ne olur?

11 Nisan 2014, Cuma 13:59

Şampiyonar Ligi'nde yarı final kuraları çekildi.

Devler Ligi'nde yarı finalde Real Madrid - Bayern Münih, Atletico Madrid - Chelsea kapışmalarını izleyeceğiz. 

FutbolArena.com yorumcuları bu eşleşmeleri değerlendirdi.
Çağdaş Sevinç

Atletico Madrid kendisi açısından şanslı kura çekti. Şu an Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımı olan Diego Simeone'nin öğrencileri, uzun süredir forvetlerinden yana sıkıntılı olan Chelsea'ye geçit vermez. Kaldı ki Barcelona maçlarında rakip kim olursa olsun oyunu kontrol edebileceklerini gösterdiler.
 
Real Madrid'in işi ise rakip Bayern Münih olduğundan dolayı zor. Guardiola'nın makine düzeninde top oynayan takımi herkesi yenebilecek güce sahip.

Hüseyin Özkök

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Bayern Münih'in eşleşmesi tam bir erken final olarak adlandırılabilir. Bu eşleşmenin net favorisi ise bana göre Bayern Münih'tir. Real Madrid'i son olarak Ronaldo'suz kadrosuyla Dortmund karşısında izledik. Madrid ekibi, çok farklı kaybedebileceği karşılaşmadan şansı ve Mikhitaryan'ın beceriksiz gününde olması nedeniyle çok ucuz kurtuldu. Orada bir başka gerçek daha ortaya çıktı ki, Real Madrid yoğun rakip baskısında savunmada çok açık veriyor. Bayern Münih'in de rakibi baskı altına alacak yeterince futbolcusu var. Bu yarı final mücadelesinde sakatlığı süren Ronaldo'nun büyük ihtimalle oynayamayacak olması Real Madrid için çok büyük handikap. Her ne kadar Benzema ve Bale gibi iki önemli silah da olsa Ronaldo Real Madrid'in bir anlamda “saldırı füzesi”. Bu eşleşmede aynen Bayern-United eşleşmesinde olduğu gibi ağır favori Bayern Münih'tir. Hele Dortmund maçındaki oyun tekrar ederse İspanyol ekibinin hiç şansı olmaz. Ancak yine de Real Madrid'den bahsettiğimizi de hiç unutmamamız lazım. Çünkü Real Madrid sonuçta her zaman her sonuca imza atabilecek bir kimliktedir.
 
Diğer eşleşmeye gelince. Bana bu eşleşme her iki maçın da golsüz bitip finale kalanın penaltılar ile belirleneceği izlenimini veriyor. Diego Simeone, Chelsea'nin Paris deplasmanındaki hatalarını iyi değerlendirmeli. Eğer İspanyol ekibi ilk karşılaşmada iyi bir sonuç alırsa, zaten ondan sonra onları yenmek için Chelsea'nin çok uğraşması gerekir ve bence finale kalan da Atlerico Madrid olur. Bu bağlamda ilk karşılaşma bence kilit bir maç olacaktır. 

Onur Akpınar
 
Atletico Madrid'e, Barcelona karşısında çoğu kesim şans vermiyordu. Rövanşta Arda Turan ve Diego Costa gibi 2 önemli yıldızından yoksun olmalarına rağmen Barcelona karşısında oldukça üstün oynadılar. Avrupa'da takım savunmasını en iyi yapan ekiplerin başında geliyorlar. Chelsea, PSG karşısında zorlanarak turladı. Mourinho'nun en büyük sıkıntısı ileri uçta güvenilecek forvete sahip olmaması. Atletico gibi ekibe karşı ciddi anlamda zorlanacaklardır. Atletico Madrid'in Chelsea'ye oranla daha üstün tarafları var. Jose'ye rağmen Atletico finale çıkan ekip olur.
 
Real Madrid, Dortmund karşısında epey zorlandı. İlk maçta Dortmund'u nasıl sıkıntıya soktularsa rakibi 2.maçta İspanyol temsilcisini o duruma getirdi. Ronaldo'suz bu tür maçlarda nasıl zorlanabileceklerini gördük. Yıldız oyuncunun eşleşmede tam randımanlı sahada olamayacağı ortada. Geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih makine düzeninde. Real Madrid'in topsuz oyunda onlarla başa çıkması beklenemez. Dortmund karşısında düştükleri durumunun daha sıkıntılı haliyle karşı karşıya kalmaları mümkün. Pep Guardiola faktörü de düşünülünce Alman ekibinin finale kalması epey yüksek ihtimal.

Mesut Tok

Real Madrid çeyrek finalde Dortmund karşısında özellikle ikinci maçta çok zorlandı ve tabiri caizse kıl payı turu geçti. Ronaldo'nun da sakatlığı ve büyük ihtimalle bu randevudaki ilk maçta forma giyemeyecek olması İspanyol ekibinin işini zorlaştırabilir. Guardiola yönetiminde iyi bir grafik sergileyen Bayern Münih'in bu eşleşmede bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

Barcelona'yı eleyerek büyük bir başarıya imza atan Atletico Madrid, 3 rakibi arasında tam dişine göre olanıyla eşleşti. Chelsea, PSG kaşrısında turu geçmesine rağmen oyun olarak üst seviyede değil. Atletico bu eşleşmede şanslı olan taraf.

Cihat Kara

Atletico Madrid-Chelsea eşleşmesinin her iki kulübü de sevindirdiği kanaatindeyim. Her ikisi de futbolun savunma yönünü çok iyi uyguluyor. Mourinho ve Simeone, olağanüstü taktiksel zekaya sahip. İngiliz futbolu son dönemde düşüşte olsa da, Şampiyonlar Ligi düzeyinde bu noktalara gelinmişken kimse kolay kolay pes etmez. Diğer tarafta Atletico Madrid'in potansiyeli ortada. Bana göre şu anda takım oyununu Avrupa'da en iyi uygulayan takım konumunda. Barcelona'yı elerken 11 kişi savunma yapmadı, her iki maçta da farklı stratejiler üreterek turu geçtiler. Dolayısıyla her takıma diş geçirebilecek düzeydeler. Tur için favori olduklarını söyleyebiliriz, ancak Mourinho faktörü ve şansı turun ortada olduğunu gösteriyor.
 
Bayern Münih son yıllarda Avrupa'da hiçbir kulübün karşılaşmak istemeyeceği bir takım haline geldi. Heynckes'in temelini attığı bu ekip, şu anda Guardiola yönetiminde yine formunu koruyor. Real Madrid için zorlu bir eşleşme oldu. Almanya'da oynanan Dortmund maçında, Dortmund'un hızlı silahları karşısında Pepe ve Ramos'un hataları az daha tura mal olacaktı. Bayern çok farklı bir takım ve kesinlikle turun favorisi konumunda. Real Madrid'te Ronaldo'nun kas problemi var ve bir süre daha oynamayacak gibi görünüyor. Her şeye rağmen Real Madrid de finale gözünü dikmiş durumda. Biz futbolseverler olarak keyifli iki maç izleyeceğiz.