comScore

Giray Bulak ile BireBir özel 'Fatih Terim de zararını gördü'

11 Ocak 2019, Cuma 03:37
Giray Bulak ile BireBir özel 'Fatih Terim de zararını gördü'

Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, bu hafta FutbolArena BireBir Programının 2. bölüm konuğu oldu. 

FutbolArena BireBir Programının bu haftaki konuğu Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak oldu. Deneyimli teknik adam Türk futbolundan, teknik direktörlere, yabancı kuralından futboldaki FETÖ yapılanmasına kadar birçok konuda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. 

Futbolda sizin döneminizle bu dönem arasındaki fark nedir?
Bizim dönemimizde para bu kadar önemli değildi. Futboldan kazanılan paralar bu kadar yüksek değildi. Haylaz işiydi. O gözle görülüyordu. Eskiden topçuya kız bile vermiyorlardı. Şimdi işler tersine döndü. 

YABANCI SINIRI

Giray Bulak, son dönemde çok fazla tartışılan yabancı kuralıyla ilgili olarak, "Almanya'da 6.5 milyon futbolcu var. Bizde 250 bin futbolcu var. Bizde de 6.5 milyon futoblcu olsun, yabancı serbest kalsın. Aynı şartlarda değiliz. Süper Lig'de 14, Spor Toto 1. Lig'de 10 yabancı var. Kaliteyi arttırmadı. Ülke futboluna olumlu yansıyacaktı ama kulüpler batak içerisinde. Takımını, kulübünü ve ülkesini düşünen teknik direktörlar var. Ancak bir de kendilerini düşünen teknik direktörler var. Onların da payı var. Bugün mesela yabancı futbolcuya sınır gelse yetişmiş Türk futbolcu yok." dedi. 

"YABANCI TRANSFERİNDEKİ BOLLUĞUN ZARARINI FATİH TERİM DE GÖRÜYOR"

Türk futbolunda 3-5 günde 2 kişi yan yana gelerek karar alındı. Bu kadar basit midir bu iş? Yabancı kuralı kararını Kulüpler Birliği ve başkanlar verdi, Fatih hoca uyguladı. Aslında Fatih Terim'in teklifi ve isteğiydi. Bu yabancı kuralıyla ilgili Fatih Terim 28 Türk alabilirsiniz dedi ama siz bu kuralı çıkardıktan sonra kim boş durur? Herkes saldıracak. Şimdi Fatih hoca da görüyor zararını. Galatasaray'ın borcunu görüyorsunuz. Kimin borcu bu? Hocanın mı yoksa kulübün mü? Borçlandıran kim?



TRABZONSPOR'UN PARASI 60 YABANCI FUTBOLCUYA GİTTİ"

Trabzonspor'un parası 60 tane yabancıya gitti. 1 milyar borcu oldu. Şimdi Trabzonspor yüksek maliyetli oyuncu işini kaldırarak, kendi yetiştirdiği oyuncularla yarışmacı takım oldu ve borç ödemeye başladı. Geçmişte bu ülkede başkaldırıyı yapan Trabzonspor'du. Sonra Beşiktaş yaptı bunu. Sonra Galatasaray kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncularla yaptı. Niye reddettik sonra? Kolaycılık. Kendimiz yetiştirmek istiyoruz. Yetiştiriciliği sevmiyor ve beceremiyoruz. 

"ERSUN YANAL DÖNEMİNDE TRABZONSPOR'UN GELECEĞİ YOK OLDU"

Ersun Yanal 2 sene önce Trabzonspor'daydı. Özkaynaktaki oyuncular Trabzonspor'da vardı. Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı hiç oynamadı. Bu oyuncuları şimdi görüyoruz. O arada bilmediğimiz, göremediğimiz, fırsat vermediğimiz kaç tane Abdülkadir geçti. Trabzonspor'un geleceği yok oldu. Şimdi Fenerbahçe'ye geldi. Transfere yöneldiniz. Barış niye Yeni Malatyaspor'a gitti? Barış da yetenekli. Bu örneği şu yüzden verdim. Trabzonspor'da bu kadar genç futbolcuyu kullanmayıp, Fenerbahçe'de de Barış Alıcı'yı kullanmıyorsunuz. 

FUTBOLDA FETÖ YAPILANMASI

Giray Bulak, futbolda FETÖ yapılanmasıyla ilgili bu yapıda çalışan birçok meslektaşlarının olduğunu söyleyerek, "FETÖ örgütü her yere girdi. Futbol kulüplerine de girdi. Biliniyor zaten. Sonuçlara da yansımıştır. Süs olsun diye girmedi. FETÖ örgütü şampiyonlukları da etkileyebilecek yol içindeydi. Bu yapı içinde çalışan birçok meslektaşımız vardı. Bir kısmı men edildi. Milli takımlara da kadar yansıdı. Milli takımlarda çalışan hocalar, futbolcular oldu. Bunların hepsini okuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Aziz Yıldırım için ne düşünüyorsunuz? Fenerbahçe'nin 6 aylık dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aziz Yıldırım'ın yaptığı yanlış işler beni ilgilendirmez. Mutlaka yanlışları olmuştur. Ancak Fenerbahçe'ye katkılarını kimse inkar edemez. Ben İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta'yı eleştirdiğim için Trabzonspor'da görev yapamıyorum. Bu iki başkanın Trabzonspor'a verdiği zarara bakın, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye olan katkılarına bakın. Ben tesislerine, yaptığı spor salonlarına bakarım. Fenerbahçe her sene şampiyonluğa oynuyordu zaten. Her sene şampiyon mu olacaksınız? Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ı arar. Ancak Ali Koç da farklı bir başkan. Mutlaka bir seviye getirecektir. 

"YENİ JENERASYON ADI ALTINDA 75 YAŞINDAKİ TEKNİK DİREKTÖRÜ MİLLİ TAKIMA GETİRİYORSUNUZ"

Lucescu iyi hoca olabilir. Ancak iyi hoca 1000 tane bulabilirsiniz. Ancak ben 75 yaşındaki bir teknik direktörü neden Milli takımın başına getireyim? Yeni jenerasyon ismini koyarak 75 yaşındaki teknik direktörle anlaştınız. Milli takım hocaları yerli olmalı. Türkiye'deki şartları, ekonomik yapıyı ve oyuncuları siz biliyorsunuz. Neden yabancı getiriliyor? Taraftar şu hocaya iyi gözle bakmaz, basın bu hocaya iyi gözle bakmaz yabancıyı getirerek rahat edelim. Böyle bir mantık olur mu? Kararın nedeni bu ama. Lucescu'yu da bu mantıkla milli takıma getirdiler. 

22 TAKIM ÇALIŞTIRDIM, 3 TAKIM KÜME DÜŞÜRDÜM. ÇOK MU?

22 takım çalıştırdım. 3 takım küme düşürdüm. Çok mu? Trabzonspor'da çalıştım, 2. oldum. Üç büyüklerde çalışmadım. Şimdi büyük takımları çalıştıran hocaların yerlerini değiştirelim. Mustafa Denizli, Manisa'yı şampiyon yapabildi mi? Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. 

BENİM YAŞADIKLARIMI ANLI ŞANLI HOCALAR YAŞASAYDI ÇOKTAN BIRAKMIŞLARDI

Milli takımdan antrenörlüğe başladım. Profesyonel futbol oynadım. Spor akademesi mezunuyum. 38 yıldır antrenörlük yapıyorum. 25 tane takım çalıştırdım. Bazı takımlarda 2 kez görev yaptım. Milli takımdan Trabzonspor'a gelene kadar benim 20 senem geçti. O arada 5 hoca elendi. O anlı şanlı hocalar, Milli takımdan başlasalardı bakalım nerelerde eleneceklerdi? Yukarıya çıkabilecekler miydi? Çoktan teslim olup bırakırlardı. Fenerbahçe formasıyla çıkardınız ve Fenerbahçe'de başladınız. Zaten bu takımlar şampiyon oluyor. Benim yaşadıklarımı anlı şanlı hocalar yaşasa çoktan bırakırlardı. Bu hocalar arasında en sıkıntılı dönemi atlatan Şenol hocadır. Antalyaspor, Boluspor, Sakaryaspor'daydı. Diğer hocalar oralarda çalışmadı. 

Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak son olarak Balıkesirspor taraftarına mesaj verdi. "Sorunlarımız var. Transfer yasağımız var. Şu anda 3 oyuncumuz ayrıldı. Ancak kulüp borçlarını eritiyor." ifadelerini kullandı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!