comScore

Barcelona Barcelona

Gheorghe Hagi, Johan Cruyff'un ölümüne gözyaşı döktü - Dünyadan Futbol Haberleri

25 Mart 2016, Cuma 19:13
Gheorghe Hagi, Johan Cruyff'un ölümüne gözyaşı döktü - Dünyadan Futbol Haberleri

Galatasaray ve Romanya futbolunun efsanesi Gheorghe Hagi, "İdolüm" dediği Johan Cruyff'un ölüm haberi sonrası gözyaşlarını tutamadı

FutbolArena Dış Haberler - Romanya basınından gsp.ro'nun haberine göre Galatasaray'ın ve Romanya futbolunun efsanevi ismi Gheorghe Hagi, Johan Cruyff'un ölüm haberi sonrası gözyaşlarını tutamadı. Hagi bugün, Cruyff hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

 

Gheorghe Hagi: "Johan Cruyff sanatsal futbolun yaratıcısıdır"

 

Hagi, Cruyff için "O benim idolümdü. Onu seviyor ve örnek alıyordum. Ben futbolda onunla doğdum" derken şunları söyledi "O sanatsal futbolun yaratıcısı. Total futbol denilince ilk akla gelen isim. Hem futbolcuları, hem de takımları yarattı. Barcelona, Ajax, Hollanda... Hepsi onun yapıtıdır" ifadelerini kullandı. 

 

Gheorghe Hagi: "Johan Cruyff için Barcelona'ya gittim"

 

Hagi, Johan Cruyff için Barcelona'ya transfer olduğunu ifade ederken şunları söyledi. "1994 Dünya Kupasında Amerika'dayken beni aramış ve bana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Onun bu jestinden onur duydum ve onun için Barcelona'ya transfer oldum" 

Cruyff'un teknik direktörlüğünden de bahseden Hagi, "Soyunma odasında her zaman basit oynamamızı söylerdi. Tabi işin zorluğu basit oynamak ve mutlaka güzel oynayarak kazanmamızı öğütlerdi" şeklinde konuştu. 

Cruyff'u son olarak 3-4 yıl önce Barcelona akademisinin sahasında gördüğünü söyleyen Hagi, "Yine altyapı oyuncularıyla ilgileniyordu" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!