comScore

Galatasaray Galatasaray

Gençlerbirliği'nden Ahmet Çalık ve Galatasaray transferi açıklaması

28 Aralık 2016, Çarşamba 15:03
Gençlerbirliği'nden Ahmet Çalık ve Galatasaray transferi açıklaması

Ahmet Çalık, Galatasaray'a transfer olacak mı? FutbolArena ulaştı.

FutbolArena Özel - Serdar Aziz'in sakatlığı sonrasında mutlak bir stoper transferi yapma kararı alan Galatasaray rotasını A Milli oyuncu Ahmet Çalık'a çevirdi.
 

Ahmet Çalık, Galatasaray'a transfer olacak mı?


FutbolArena'ya konuşan Gençlerbirliği yetkilileri, Ahmet Çalık transferinde Galatasaray ile görüştüklerini ancak henüz bir anlaşma sağlanmadığını açıkladı.

Öte yandan Hürriyet Gazetesi'nde yer bulan habere göre Galatasaray, Ahmet Çalık için Gençlerbirliği Kulübüne 1.2 milyon euro bonservis bedeli teklif etti. Türkiye A Milli Takımında da forma giyen genç stoperin de, Galatasaray'da oynamak istediği ifade edildi.
OYUNCU CEPHESİ DE DOĞRULADI

Ahmet Çalık'ın Galatasaray'a transferiyle ilgili olarak oyuncu cephesine de ulaşan FutbolArena net bilgiler aldı. Oyuncu cephesinden yapılan açıklamada "Transfer görüşmeleri sürüyor ama henüz bir anlaşma yok. Evet böyle bir teklif ve girişim var." ifadeleri yer aldı. 
 

Ahmet Çalık kimdir?


Futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet, 2011'in yaz mevsiminde profesyonel olup a takımına yükseldı. A takımın sezon hazırlık kamplarına, bazı antrenmanlara ve resmî müsabakalara takımı ile çıksa da ilk sezonunda Gençlerbirliği'nin A2 takım'da görev yaptı. Aynı sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında sahada yer aldı. 2012-13 sezonunda, 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez a takım forması giyen Ahmet, kendi mevkiisinde oynayan Ante Kulušić'in ve Debatik Curri'nin sakatlığı nedeniyle kendine ilk on birde yer bularak defansın ortasında sahaya çıktı. Bu maçta gösterdiği performansla 2-0'lık galibiyete katkı sağlayan futbolcular arasına girince sonraki 4 lig maçında da ilk on birde genç yaşına rağmen forma fırsatı bulup toplamda 5 lig maçında forma giydi. Ahmet, 30 top kesme 40 kez de rakip atak durdurma performansıyla oynadı. Savunmada sadece bir top kaybı yapan Ahmet maç başına 57 pas ortalamasıyla oynadı.

2013-2014 sezonunun devre arasında, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun 14 Ağustos 2013 tarihindeki toplantısında yürürlüğe koyduğu "Genç Futbolcu Teşvik Sistemi"ne göre, Süper Lig'de 1,170 dakika sahada kalma başarısı gösteren Ahmet Yılmaz Çalık, kulübüne 150 bin lira kazandırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!