comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'daki Jason Denayer gerçeği

04 Eylül 2016, Pazar 13:14
Galatasaray'daki Jason Denayer gerçeği

Manchester City, Belçikalı futbolcuyu Galatasaray'a kiralamak istemediğinin en önemli girişimini 26 Kasım 2015 tarihinde yaptı.

FutbolArena - Galatasaray'daki Jason Denayer gerçeği aylar sonra ortaya çıktı. Köprülerin aslında 26 Kasım 2015 tarihinde atıldığı öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre İngiliz devi Manchester City belki de eşine benzerine az rastlanır şekilde 26 Kasım 2015 tarihinde Jason Denayer için Galatasaray Kulübüne ihtar mektubu göndererek yanlış mevkide oynatıldığını belirtti.
NELER OLMUŞTU?

Manchester City'nin geleceğin en önemli stoperlerinden biri olarak gördüğü Jason Denayer, geçtiğimiz sezon Hamza Hamzaoğlu tarafından uzun süre sağ bekte oynatıldı.

Denayer'in stoper olarak geldiği Galatasaray'da sağ bek mevkiinde görev alması Manchester City scout ekibinin tepkisini çekti.

25 Kasım 2015 tarihinde Şampiyonlar Liginde oynanan ve Taffarel'in teknik adam olarak çıktığı
Atletico Madrid-Galatasaray maçında da Jason Denayer'in sahaya sağ bek olarak çıkması bardağı taşırdı. Ve Manchester City Kulübü, 26 Kasım 2015 tarihinde Galatasaray'a ihtar mektubu çekti.

İngiliz devi Galatasaray Kulübüne, tepki göstererek ihtar mektubunda “ Jason Denayer, yetenekli ve geleceğin en önemli stoperlerinde biri olmaya aday bir oyuncu. Neden sağ bekte oynatıyorsunuz? Futbolcumuzun kendisini geliştirmesini engelliyorsunuz” sözlerine yer verdi.

Galatasaray yönetimi de teknik heyetin kararlarına karışmadığı için bu gelişme sonrası arada kaldı.

Galatasaray kulübüne iş birliği konusunda kızan Manchester City, göreve yeni başlayan Pep Guardiola'ya da bu bilgiyi aktarmayı ihmal etmedi. Ve başarılı teknik adam City kulübünün bu raporu ve düşüncesine oyuncusunun " Galatasaray'a gitmek istiyorum" demesine rağmen transfere izin vermedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!