comScore

Galatasaray Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi

27 Ağustos 2021, Cuma 11:34
UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray'ın gruplardaki rakipleri belli oldu.

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek olan temsilcimiz Galatasaray'ın rakipleri belirlendi. Galatasaray'ın UEFA grubu, Galatasaray Avrupa Ligi rakipleri, Galatasaray Avrupa Ligi maçları gibi aramaların yanıtları haberimizde.


Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi rakipleri


Lazio
Lokomotiv Moskova
Marsilya
Galatasaray

UEFA AVRUPA LİGİ MAÇ TAKVİMİ
1. Maç günü: 16 Eylül
2. Maç günü: 30 Eylül
3. Maç günü: 21 Ekim
4. Maç günü: 4 Kasım
5. Maç günü: 25 Kasım
6. Maç günü: 9 Aralık
 

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi formatları


Bu sezon Avrupa Ligi'ndeki takım sayısı 48'den 32'ye düşürüldü.

Ekipler, ligde dörderli 8 gruba ayrılacak. Torbaların, kulüplerin UEFA'daki sıralamasına göre belirleneceği kura çekiminde, aynı ülkenin takımları birbiriyle aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Avrupa Ligi grup ikincileriyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak.

Avrupa Konferans Ligi'nde de takımlar dörderli 8 grupta yer alacak. Aynı ülke takımları, aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri, adlarını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle Avrupa Konferans Ligi play-off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

İki turnuvada da grup maçları, 16 Eylül'de başlayıp 9 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Villarreal'in müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi'nin finali, 18 Mayıs 2022'de İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak. Avrupa Konferans Ligi final maçı ise 25 Mayıs 2022'de Arnavutluk'ın başkenti Tiran'da bulunan Ulusal Arena'da yapılacak.

GALATASARAY 4. KEZ UEFA AVRUPA LİGİ GRUPLARINDA

Galatasaray, Avrupa'nın futbolda 2 numaralı organizasyonunda grup sistemine geçilmesinin ardından ilk olarak 2007-2008 sezonunda gruplarda mücadele etti.

Sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 2 sezonda da (2008-2009, 2009-2010) gruplara kalma başarısı gösterdi.

Ayrıca Galatasaray, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez bir Avrupa kupası organizasyonunda elemeleri geçerek adını gruplara yazdırdı.

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!