comScore

Galatasaray Galatasaray

Süper Lig ertelenecek mi? TFF'den ilk açıklama

13 Mart 2020, Cuma 17:52
Süper Lig ertelenecek mi? TFF'den ilk açıklama

Süper Lig'in koronavirüs nedeniyle ertelenmesi gündeme gelirken TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı açıklamada bulundu.

FutbolArena - Türkiye'de koronavirüs nedeniyle Nisan ayı sonuna kadar spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Avrupa'da birçok ligin erteleme kararı almasından sonra, Süper Lig'in ertelenmesi tartışmaya açıldı.TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, federasyon cephesinden ilk açıklamayı yaparak tartışmaları sonlandırdı.
 

Süper Lig iptal mi olacak?


NTV Spor'a konuşan TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, "Süper Lig maçlarının ertelenmesi söz konusu değildir." açıklamasında bulundu.

Galatasaray cephesi Beşiktaş derbisi öncesi yayınladığı açıklama ile Süper Lig'in ertelenmesi konusunda TFF'ye çağrıda bulunmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Servet Yardımcı, böyle bir kararın gündemde olmadığını aktardı.
TFF 4 KULÜBÜN SON DURUMU SORDU

Öte yandan DHA'nın haberine TFF, bugünkü 2 Süper Lig maçı öncesi kulüplerin durumunu sordu. İşte 4 kulübün verdiği yanıtlar:

Ankaragücü: "TFF'nin tedbirleri dahilinde maça çıkacağız."
Göztepe: "Maç yemeğindeyiz, stada geçeceğiz."
Rizespor: "Yeni bir tebligat yok. Maçı bekliyoruz."
Kasımpaşa: "Normal süreç devam ediyor."
 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun koronavirüs kararları


1. Müsabaka öncesinde gerçekleşecek seremonide tokalaşma olmayacaktır.

2. Müsabakalarda seremonilerde refakatçi çocuk uygulaması yapılmayacak olup, bu hususta alınan izinler de iptal edilmiştir.

3. Müsabakalarda ısınma ve seremoniden önce TFF tarafından izin verilmiş olan pankartların dışında herhangi bir etkinlik yapılmayacaktır.

4. Koronavirüs ile ilgili takımların, protokolün, basın ve yayın ekiplerinin, çalışma salonları, stadyum yönetimi ve yerel makamların kullanacağı alanlar dezenfekte edilecek, alanlarda bulunanlara el dezenfektanı sağlanacaktır.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!