comScore

Galatasaray Galatasaray

Spor hekimlerinden Süper Lig uyarısı: 'Yeniden başlaması doğru değil'

25 Nisan 2020, Cumartesi 20:07
Spor hekimlerinden Süper Lig uyarısı: 'Yeniden başlaması doğru değil'

Türkiye Spor Hekimleri Derneği spor organizasyonlarının yeniden başlamasının doğru olmayacağını açıkladı.

FutbolArena - Süper Lig'in Haziran ayında yeniden başlaması gündeme gelirken, Türkiye Spor Hekimleri Derneği önemli uyarılarda bulundu. Spor organizasyonlarının yeniden başlamasının doğru olmayacağını açıklayan Türkiye Spor Hekimleri Derneği, 14 maddelik öneri listesi yayınladı.
 

Türkiye Spor Hekimleri Derneği koronavirüs açıklaması


"Türkiye Spor Hekimleri Derneği olarak öncelikli düşüncemiz, birey ve toplum sağlığının korunması adına COVID-19 pandemisi sürecinde spor organizasyonlarının tekrar başlatılmasının doğru olmayacağı yönündedir."

"ÖNERİLERİMİZ KORONAVİRÜS BİLİM KURULU'NA SUNULMUŞTUR"
"Spor müsabakalarının başlaması muhtemel gelecek dönemine hazırlık olarak; sporcular, teknik ekip ve diğer çalışanların enfeksiyon ve bulaş risklerinin minimuma indirilmesi ve sağlıklı kalabilmeleri için yapılması gerekenleri ve önerilerimizi içeren bir çalışma raporu, kulüp ve takım doktoru olarak görev yapan, derneğimiz üyesi deneyimli spor hekimliği uzmanları tarafından hazırlanarak T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'na sunulmuştur."

"Pandemiyle ilgili riskler tamamen elimine edilip toplum sağlığını tehdit etmeyecek seviyeye geldiğinde 14 madde olarak önerdiğimiz şartlara azami dikkat göstererek sportif aktivitelerin toplu bir şekilde başlatılması fikri düşünülebilir."

TÜRKİYE SPOR HEKİMLERİ DERNEĞİ'NİN 14 MADDELİK ÖNERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!