comScore

Galatasaray Galatasaray

Şansal Büyüka'dan olay iddia! "Özgür bir TFF Başkanı olmadan"

08 Temmuz 2020, Çarşamba 14:25
Şansal Büyüka'dan olay iddia!

Milliyet yazarı Şansal Büyüka dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

FutbolArena - Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi devam ederken hakem kararları da hemen her hafta gündem olmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi'nden Şansal Büyüka, gündemdeki konulara ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. İşte Büyüka'nın yazısından bir bölüm:

"FUTBOLUN ADALETİ HİÇ EŞİT TARTMADI"
"Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim geçen hafta, “Adalet arıyorum” diye tweet attı. Daha çok ararsın Hocam... Bu ülkede futbolun adaleti hiç olmadı. Bu ülkede futbolun adaleti hiç eşit tartmadı. Bu ülkede futbolun adaleti, “Zamanın ruhuna göre” karar değiştirdi, kılık değiştirdi, yön değiştirdi. Bu ülke futbolunda sadece güçlünün adaleti oldu. Adaletin gücü hiç olmadı.

"ADALET ARTIK BAŞKA ADRESLERDE"

Kabul edelim ki, güçlünün adaleti artık Galatasaray'dan, Fenerbahçe'den, hatta Beşiktaş'tan yana değil... Yıllarca güçlünün yanında olan futbolun adaleti artık adres değiştirdi. Açık konuşalım, zamanında üç büyüklerden yana esen futbolun adaleti artık başka mahallelerde, başka semtlerde, başka kentlerde, başka adreslerde dolaşıyor.

Sahada adil oyun olsun istedik, yıllarca hakemler izin vermedi. TFF yönetimlerinden ve kurullarından adil kararlar bekledik, zamanın ruhu, zamanın şartları, hatır-gönülle kurulmuş yönetimler bunu beceremedi, becermeye cesaret edemedi.

"ÖZGÜR BİR TFF BAŞKANI OLMADAN..."

Bu ülke futbolu, üstüne düşen gölgelerden kurtulmazsa, adaletin güneşini asla yakalayamaz. Alacakaranlıkta, el yordamıyla, günün ve zamanın koşullarına göre adalet dağıtmaya çalışırsan, ancak bu kadar olur... Özgür bir federasyon başkanı olmadan, TFF kurulları futbol adamlarından oluşmadan, kurullardaki, “memleket-menfaat-ticaret-siyaset” dörtgeni kırılmadan, iyi insan, tarafsızlık ve vicdan egemen olmadan, bu ülkede asla futbolun adaleti olmaz, sadece güçlünün adaleti olur. Bugün bana, yarın sana çalışan güçlünün adaleti...

Bugün futbol seyircisi, hatta futbolun aktörleri, “Adil bir ortam” olduğuna inanmıyorlar. Eğri cetvelden doğru çıkmayacağını düşünüyorlar. Eğer bir TFF yönetimi, verdiği ya da vermediği kararlarla futbol dünyasını “adalete inanmaz” bir noktaya getiriyorsa, o yönetim halkın gözünde mahkum olmuş demektir.
Halkın gözünde, halkın vicdanında, “mahkum” değil, “masum” olan TFF yönetimlerine ve kurullarına ihtiyaç var. Onu da bir türlü bulamıyoruz, kuramıyoruz. O zaman futbolda “Adaletin gücü” değil, “Güçlünün adaleti” egemen oluyor. Oysa atasözünün dediği gibi; “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.” Bunu yapamıyoruz, yapmak istemiyoruz. Sonrası isyan..."

Son dakika Galatasaray Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!