comScore

Galatasaray Galatasaray

Porto - Galatasaray maçı öncesi ilginç detay! Tanıdık rekabet

01 Ekim 2018, Pazartesi 23:42
Porto - Galatasaray maçı öncesi ilginç detay! Tanıdık rekabet

Porto ile Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta maçında karşı karşıya geliyor. Bu maç öncesinde iki takımda birbirini yakından tanıyan çok sayıda isim var.

FutbolArena Detay - Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta maçında Porto deplasmanına konuk olurken, bu maç öncesinde iki takımda dikkat çeken detaylar söz konusu. Porto ve Galatasaray forması giyen çok sayıda isim, birbirine oldukça tanıdık. Gelin bu isimlere birlikte bakalım. 

MAİCON, FERNANDO VE ALEX TELLES'İN ESKİ TAKIMLARI
Galatasaray'ın tecrübeli stoperi Maicon, 2009-2016 yılları arasında tam 7 yıl Porto forması giyerken bu süreçte tam 190 maça çıktı ve 13 gol attı. Dragao Stadı'nı yakından tanıyan Maicon bu maçta Galatasaray'da oynayacak. 

Maicon gibi Fernando da eski bir Porto futbolcusu. 2007-2013 yılları arasında Porto'da oynayan Fernando, burada 237 maça çıktı ve sonrasında da takımına 15 milyon euro kazandırarak Manchester City'nin yolunu tuttu. 

Öte yandan Porto'da geçen sezonun en iyi futbolcusu seçilen Alex Telles ise 2013-2014 sezonu devre arasında Galatasaray'a transfer olmuştu ve Galatasaray'da forma giydiği 1.5 sezonda 60 maça çıktı. 

GARRY RODRİGUES'İN ALTYAPISI PORTEKİZ'DE
Galatasaray'ın 28 yaşındaki yıldız kanat oyuncusu Garry Rodrigues'in de 2 yıllık Portekiz geçmişi bulunuyor. Garry 17-19 yaşları arasında Portekiz ekiplerinden Real Massama'nın altyapısında yer alıyordu. 

Ayrıca Porto'nun yedek kalecisi Fabiao ve sakatlanan golcüsü Aboubakar'ı da Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan tanıyoruz. 

MİLLİ TAKIMDAN ARKADAŞLAR

İki kulüp arasındaki bağlantılar bunlarla da bitmiyor. Bu maçta iki takımın sol beki olacak Nagatomo ve Telles, 2015-2016 sezonunda Inter'de sol bek oynamak için birbirleri ile rekabet ediyorlardı.

Porto'nun tecrübeli sağ beki Maxi Pereira ile Fernando Muslera Uruguay milli takımından arkadaşlar. 

Porto'nun yıldızı Yacine Brahimi ve Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Sofiane Feghouli de Cezayir Milli Takımı'nda birlikte oynuyor. 

Ayrıca Porto'nun 21 yaşındaki Nijeryalı stoperi Chidozie Awaziem ve Galatasaray'ın 21 yaşındaki Nijeryalı hücum oyuncusu Onyekuru da Nijerya'nın gelecekteki yıldız adayları konumundalar. 

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!