comScore

Galatasaray Galatasaray

Mehmet Demirkol, Galatasaray için derbinin anahtarını açıkladı

02 Kasım 2018, Cuma 12:51
Mehmet Demirkol, Galatasaray için derbinin anahtarını açıkladı

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray ile fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi değerlendirdi.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, sarı kırmızılı takımda derbinin anahtarı olacak futbolcunun Garry Rodrigues olabileceğini söyledi. 
 

Mehmet Demirkol'un Galatasaray - Fenerbahçe derbi yorumu


Fanatik Gazetesi'nde değerlendirmelerde bulunan Mehmet Demirkol şunları söyledi:

"Galatasaray adına sezona müthiş bir başlangıç, ligde liderlik, Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv zaferi. Derken bir anda dişlinin parçaları tek tek arıza vermeye başladı. Sanırım Terim'in de kariyerinde az rastlanır bir sakatlık durumu söz konusu. Malatya'da liderlik koltuğunu Başakşehir'e kaptırmalarına yol açan hezimetin ardından Fenerbahçe'yle evde oynamak risk elbette. Mariano yok, Nagatomo, Fernando sakat, santrfor performansı öngörülemez seviyede. Fenerbahçe'ye karşı her şeye rağmen Eren ile başlamak gerekecektir. Fenerbahçe top çıkarmakta zorlanan bir takım ve Galatasaray forvetlerinin stoperlere baskısı Harun'u uzun topa yönlendirir. Bu da Terim'in tercih edeceği bir durum. 2. topları almak ve kenardan Rodrigues ile doğrudan kaleye gitmek maçın anahtarı olur."
ONYEKURU VE RODRIGUES

"Eren'i baskıya gönderip topu merkeze oynatmak ve dönenleri toplamak Terim'in önceliği olacaktır. Böylelikle baskılı bir oyun planlayarak mümkün. Galatasaray, Linnes ve Ömer ile iki koridoru dolduracak. Rodrigues ve Onyekuru gibi iki hızlı forvet için arkada iki savunmacı bekle oynamak top kaybı pahasına ekstra dripling denemeleri demek. Çünkü santrfor baskısıyla top bu ikilinin ayağına çok sık gelecektir."

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!