comScore

Galatasaray Galatasaray

Hasan Kabze'den Feldkamp sözleri! 'Ligin en kötü hocasıydı'

16 Ekim 2018, Salı 11:48
Hasan Kabze'den Feldkamp sözleri! 'Ligin en kötü hocasıydı'

Profesyonel futbol kariyerini geçen sezonun sonunda noktalayan eski golcü Hasan Kabze kariyerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Profesyonel futbol kariyerini son olarak Altınordu'da oynayarak noktalayan Hasan Kabze, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Hasan Kabze, Galatasaray'da oynadığı dönemden yurtdışı deneyimine kadar birçok konuya değindi.
 

Hasan Kabze'nin DHA'ya verdiği röportaj


"FELDKAMP TÜRKİYE'NİN EN KÖTÜ HOCASIYDI"
"Eric Gerets'den sonra takımın başına Feldkamp geldi. Feldkamp benimle a akalı hep ön yargılıydı. Çünkü beni hazırlık kampında denemedi bile. Bütün oyuncular hazırlık kampında denenir ama hiç denemedi. Bir tek son maçta, 'Burada herkesi denedim bir tek Hasan Kabze'yi denememiştim bu maçta oynatacağım' dedi. Beni son yarım saatte oyuna aldı. Zaten yaşlı ve unutkandı. Fazla da hakkında konuşmak istemiyorum. Çekinmeden söylerim; gördüğüm en kötü hocaydı. O dönem Türkiye liginin en kötü hocasıydı. Çok fazla da kalmadı zaten gitti"

"DONANIM KAZANMAK İSTİYORUM"

"Her zaman eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes futbolu biliyor. Tarihte birçok isim var futbolcu olup da sonrasında bazı şansları bulup değerlendiremeyen. Ne biliyim, herkesin çok zor geldiği mevkiye bir anda gelen teknik direktörler de var. Ve buralarda belki hiç tecrübe yaşamadığı için sıkıntı yaşayıp başarısız olan çok teknik direktör var. Şansa da olabilir. Sadece isimlerine ve futbol kariyerlerine güvendikleri için. Evet, kariyer çok önemli seni bir adım öne taşıyor diğer yarışmacı hocalardan ziyade. Ama onu da iyi kullanmak için önemli bir donanıma ihtiyacım var. Kesinlikle öyle olması gerekiyor. O yüzden ben de o donanımı bir an önce yayarak kazanmak istiyorum. Bu bir süreç ve tecrübeyle alakalı"

"KEŞKE DEDİĞİM BİR ŞEY YOK"

"Bir deyim vardır; futbolcu hayatında 2 defa ölür. Birincisi futbolu bıraktığı zaman, ikincisi ise gerçekten öldüğü zaman. Çünkü futbol oynadığınızda her zaman göz önünde ve herkes tarafından, özellikle de medya tarafından aranan birisiniz. Ama futbolu bıraktıktan sonra bir anda bir boşlukta hissediyorsunuz kendinizi. Aranma oranı bir anda yüzde 10'a düşüyor. Bu süreçte tabii bir nevi emekli oluyorsunuz. Futbolcu emekliliği erken yaşıyor yani. 35-36 yaşında emekli oluyor. Bu çok kolay bir şey değil tabii. Eğer hazır değilseniz sizin için bir yıkım oluyor. Ama Allah'a şükür ben öyle bir yıkım yaşamadım. Her şeyin sonu olduğu gibi bu işin sonunun da bu kadar olduğunu bilen biriyim. Kesinlikle bu süreyi iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Çok şükür futbolda keşke dediğim bir şey yaşamadım. Transferlerim de bile"

"LİGDE KALİTE BİRAZ DAHA ARTTI"

"Herkesin aklından çıkmayan Beşiktaş maçı çok güzeldi. Benim için de çok özel bir maçtı. Berabere bile bitse şampiyon olamayacaktık. Allah nasip etti o gün 2 tane gol atarak bütün sene oynadın, oynamadın, az oynadın gibi şeyleri unutturarak bana mükafatların en güzelini verdi. Şükürler olsun üzerinden 12-13 sene geçmiş hala konuşuluyor o goller. Güzel duygular bunlar. Futbolu bıraktıktan sonraki hatıralar gerçekten çok güzel. Tabii her sene çok heyecanlı geçiyor Süper Lig. Bu sene daha farklı puanlar çok yakın birbirine 4-5 takımın puanları çok yakın birbirine. Kalite biraz daha artmış gözüküyor bu sene. Anadolu takımları da çok iyi. Tabii ligin daha çok başı olduğu için böyle bu puan durumu devam eder mi, etmez mi zaman gösterecek"

"EREN DERDİYOK'UN SERİ YAKALAMASI LAZIM"

"Galatasaray zaten oturmuş bir takım. Tabii ki Gomis'in gitmesi bir handikap, hala da öyle. Eren var ama geçen sene çok fazla oynamadığı için bu sene gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Bunu zaten herkes biliyor. Eren Galatasaray'da oynar mı, oynamaz mı? Oynar ama onun bir seri yakalaması lazım. O seriyi yakalarsa tutamazsınız. O da öyle bir şey yakalayamadı şu ana kadar. Çok çalışkan takıma çok faydalı olmak isteyen biri. Ama maalesef bu sene o performansında değil."

Spor Toto Süper Lig takımları ile ilgili tüm gelişmelere Süper Lig sayfasından ulaşabilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!