comScore

Galatasaray Galatasaray

GS Transfer: Henry Onyekuru nasıl bir futbolcu? Galatasaray'a faydalı olur mu?

09 Temmuz 2018, Pazartesi 18:50
GS Transfer: Henry Onyekuru nasıl bir futbolcu? Galatasaray'a faydalı olur mu?

Galatasaray'ın Henry Onyekuru transferini FutbolArena Editörü Sinan Yılmaz yorumladı.

FutbolArena Analiz - Galatasaray transferde sürpriz bir gelişme ile gündem yarattı. Sarı kırmızılı takım Everton'un Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru'yu İstanbul'a getirdi. Bu transferi editörümüz Sinan Yılmaz yorumladı.


Henry Onyekuru hangi pozisyonda oynuyor?


Galatasaray'ın Yasin'in de ayrılmasıyla sadece 3 kanat oyuncusu kaldığını hatırlatan Sinan Yılmaz, sol kanatta oynayan Henry Onyekuru ile birlikte kanat rotasyonunun zenginleştiğini söyledi. Yılmaz, "İki kanatlı sistem kullanan ve üç kulvarda yoluna devam eden bir takımın en az 5 kanat oyuncusu olması gerekiyor. Galatasaray'da Feghouli, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş vardı. Muğdat ile 4. isim alınmıştı. Onyekuru da 5. isim olarak kanat eksiğini tamamlamış oluyor. Muğdat burada 5. yedek olacaktır. Hem santrforda Gomis ve Eren'den sonra 3. alternatif. Hem de kanatlarda 5. alternatif Muğdat olacaktır" dedi.


Galatasaray Transfer Haberleri: Henry Onyekuru kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?


Henry Onyekuru'nun 21 yaşında olduğunu ve henüz potansiyelini tamamlamış bir isim olduğunu dile getiren Yılmaz, "Gelişimini devam ettiren, genç bir oyuncu, Belçika'da çıkış yapmıştı ve geçen sezon başında Everton onu 8 milyon euroya transfer etmişti. Ardından bir başka Belçika ekibi olan Anderlecht'e kiraladılar ve bu sezon da yine kiralamayı düşünüyorlardı" dedi. 


Henry Onyekuru'nun özellikleri neler? Oyun tarzı...


Genç oyuncunun driplinglerine dikkat çeken Sinan Yılmaz, "Bruma gibi, Emre Mor gibi çok kıvrak, çok kolay adam eksiltebilen bir futbolcu. Verkaçlarla rakip kaleye gitmeyi seven bir oyun anlayışı var. Kontra atakları da sürükleyebilen bir futbolcu ve hamle oyuncusu olarak Galatasaray rotasyonuna zenginlik katacaktır" dedi.

Onyekuru'nun Fatih Terim'in sevdiği tarzda bir futbolcu olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, "Terim'in bu tarz oyuncuları transfer etmeyi sevdiğini geçmişten biliyoruz" ifadelerini kullandı.
GEÇİŞ HAMLESİ

Henry'nin genç bir oyuncu olarak performans sağlaması halinde Premier Lig'e geri döneceğini, bu transferin ancak kiralık olarak gerçekleşebileceğini vurgulayan Sinan Yılmaz, "Bu ekonomik durumda kulüp buna mecbur. UEFA ile devam eden süreçte bir geçiş hamlesi olarak düşünülmeli" dedi.
 

Henry Onyekuru kaç gol attı?


Henry Onyekuru Eupen'de 2 sezon önce 24 gol atarken, geçen sezon da Anderlecht'te 9 gol kaydetti. Sinan Yılmaz'a göre Galatasaray'ın en çok ihtiyaç duyduğu oyuncu tiplerinden biri de skorer kanat özellikli oyunculardı. Galatasaray geçen sezon skorer bir kanat oyuncusu eksiği yaşadı. "Tolga'nın sakatlığı sonrasında Gomis'in yanına 2. bir forvet koşusu kimseden gelmedi" diyen Yılmaz, "Feghouli, Garry Rodrigues ve özellikle Belhanda gole uzaktı. Gomis dışında gol konusunda iki haneli rakamlara ulaşan oyuncu çıkmadı. Gomis geçen sezon 28 değil de 20 gol atmış olsa, pozisyonları biraz kötü bitirse, Galatasaray için şampiyonluk hayal olurdu. Sadece Gomis'in bitiriciliğine muhtaç kalmamak için skorer bir kanat şarttı. Bu doğrultuda ilk hedef Ahmed Musa olmayınca 2. hedef olmuş gibi görünüyor. Ortada planlı bir transfer var" dedi. 

Galatasaray transfer haberleri FutbolArena'da

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!