comScore

Galatasaray Galatasaray

GS Haberi: Mustafa Cengiz'den transfer açıklamaları! Trezeguet, Badou Ndiaye, Eray İşcan

06 Temmuz 2018, Cuma 16:12
GS Haberi: Mustafa Cengiz'den transfer açıklamaları! Trezeguet, Badou Ndiaye, Eray İşcan

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konulara değindi. Mustafa Cengiz, kulübün ekonomik durumundan transfer gündemine kadar önemli noktalara değindi.

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'ın gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken kulübün ekonomisiden transfer gündemine kadar önemli açıklamalar yaptı. İşte Mustafa Cengiz'in absın toplantısında öne çıkan noktalar
 

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in mali konular ve transfer açıklamaları


"DİZİ-FİLMİN BİR PARÇASIYIZ"
"20 Ocak'ta kulübün başına geldik. Mayıs ayında da yeniden seçildik. Bizim için her gün her saniye dolu. İş yoğunluğumuz çok yüksek. Biz enkaz falan almadık. Bir önceki yönetimin, ondan önceki yönetimin de suçu yok. Bu bir dizi-film gibi. İnşallah biz iyi işler yaparız."

BORÇ-ALACAK FARKIMIZ 1 MİLYAR TL

"Toplam 588 milyon TL hasılat elde ettik. 5.5 ayda 10 bin TL zarardayız. İnşallah onu da gideririz. Şu an borç-alacak farkımız 1 Milyar TL. Son 9 yılda sadece amatör şubelere harcadığımız para 200 Milyon Dolar, yani borç buradan çıkıyor."

"BASKETBOLDA 22 MİLYON TL ZARAR ETTİK"

"Basketbol'da borcumuz 22 milyon TL. Erkeklerde çok kötü sezon geçirdik. 6 yabancı transfer edilmiş bunlar 9. oldu. Keşke hepsi Türk oynasaydı da 10. olsaydık. Öyle basketbolcular var ki Amerika'da benzin istasyonundan Türkiye'de basket sahasına çıkıyor denildi."

"FUTBOLDAN KAZANDIĞIMIZI AMATÖR ŞUBELERE AKTARDIK"

"UEFA bize 'futboldan kazandıklarınızı futbol dışında harcayamazsınız' dedi. Biz bugüne kadar futboldan kazandığımız parayla amatör şubelerin borçlarını ödüyorduk"

"OKTAY HOCADAN İNDİRİM İSTEDİK"

"Oktay Mahmuti hocamızın ücretinde indirim istedik. Kendisi haklı olarak, 'İndirim yapmak istemiyorum. Ben Galatasaraylı da değilim' dedi. Haklı, elinde kapı gibi kontrat var. Şu an Prandelli'ye ödememiz gereken 2.5 milyon lira borcumuz var.

"HİÇBİR SPONSOR YOK"

"34 milyon TL borçlanmışım, hiçbir sponsor yok, hiçbir gelir yok, tüm sponsorluk gelirleri kırdırılmış, kullanılmış, 5.5 ayda 12 milyon TL ödemişim. Biz de isteriz futbolda Bayern olalım, baskette rakibimiz gibi olalım. Olmuyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte"

"OYUNCU SATMADAN TRANSFER YAPAMIYORUZ"

"UEFA ile imzaladığımız anlaşmada gelir-gider dengesini tutturmak zorundayız. Oyuncu satmadan asla yeni transfer yapamıyoruz."

"MUĞDAT'I KÜÇÜMSÜYORLAR"

"Muğdat ile TL üzerinden sözleşme yaptık. Oyuncuyu küçümsüyorlar. İspanya'dan futbolcu alsaydık ve euro üzerinden para verseydik kimse bir şey demezdi. Muğdat'ı beğenmiyorlar, Donk'u beğenmiyorlar. Yahu biz 2,4 milyon Euro'ya Cavanda'yı sattık. Milli problemdi adam."

"NAGATOMO İÇİN TÜRKİYE'DEN TEKLİF VAR DENİLDİ"

"Nagatomo için en başından 2,5 verdik ve teklifi hiç değiştirmedik. İtalyanlar 4,5'tan açtı kapıyı 2,5'a kadar düştü. Hatta bize 'Türkiye'den teklif var bakın' diyerek teklifi gösterdiler ama yine de fiyatı artırmadık."


GS Transfer: Eray İşcan Galatasaray'dan gönderildi mi?


Abdurrahim Albayrak: "Donk'a çok ciddi teklifler vardı. Pazarlık yaptık kendisiyle ve Donk bizi hiç zorlamadı. Tarık ile konuştuk, ona da kulüp arıyoruz. Kendisi de oynayacağı takıma gitmek istiyor. Eray ile yollarımızı ayırdık."


Galatasaray Transfer Haberler: Fernando Muslera satılacak mı?


Mustafa Cengiz: "Muslera'yı satmamız için dev bir teklif gelmesi lazım. Muslera bizim kaptanımız."

Abdurrahim Albayrak: "Muslera ileride bizim içimizde olacak."


Mustafa Cengiz'in Trezeguet transferi açıklaması


FutbolArena Muhabiri Kevser İme Şahin: "Trezeguet transferinde son durum nedir?"

Mustafa Cengiz : "Biz mali yapımızı zora sokmayacak şekilde transferi bitirmek istiyoruz. Takas veya kiralık olarak transferi düşünüyoruz."


GS Haber: Mustafa Cengiz Badou Ndiaye transferi için ne dedi?


"Ndiaye ile ilgileniyor musunuz?" sorusuna cevap veren Mustafa Cengiz: "Ndiaye şu anda 3,5 milyon Euro para kazanıyor. Biz bu parayı ödeyemeyiz. Nokta." şeklinde konuştu.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!