Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (27 Temmuz 2018)
FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer bulan tüm haberler FutbolArena farkıyla sizlerle buluşuyor.
Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (27 Temmuz Cuma GS haberleri)
Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...
Menajerinden flaş açıklama: Galatasaray Gomis’i istemiyor
Galatasaray’ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis’in menajeri Patrick Mendy, ses getirecek açıklamalarda bulundu ve "Galatasaray geçen sezon başı bize sözleşme konusunda söz vermişti. Ama bırakın bunu tutmayı Gomis’i bırakmaya bile hazır olduklarını gördük." dedi.
Sabah Gazetesi’nden Mehmet Özcan’ın ulaştığı Gomis’in menajeri Patrick Mendy, son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı: "En baştan başlıyorum. Bafe (Gomis) geçen sezon başında Galatasaray’la daha iyi maddi şartlardan 4 senelik sözleşme imzalamak istedi. O dönemki yönetim bize "Eğer iyi bir sene geçirirse sezon sonu tekrar şartlarına bakarız" sözü verdi ve biz de mevcut sözleşmeyi imzaladık. Galatasaray şampiyon oldu ve Bafe gol rekorları kırdı. Biz de (İkizi Etienne Mendy ile birlikte) imza atarken aldığımız sözleri görüşmek için İstanbul’a geldik.
BIRAKMAYA HAZIRLAR!
Elbette yönetimin değiştiğini biliyorduk ama kulübün yönetimden bağımsız bir duruşu olacağını düşünmüştük. Ancak bize UEFA şartlarından dolayı ücret yükseltmenin mümkün olmadığını söylediler. En önemlisi biz bu görüşmede Gomis’i bırakmaya hazır olduklarını gördük. Oysa Bafe Galatasaray’ı çok seviyor ve önceliği kalmak... Bu yüzden de bu dönemde kendisine gelen birçok somut teklifi reddetti.
BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
Bafe kalmak istediği için biz de "Aynı maaşla 2020’de bitecek sözleşmesini 1 yıl daha uzatın" dedik. Çünkü Bafe futbolu bıraktıktan sonra da Galatasaray’a hizmet etmek istiyor. Ama yönetim bunu da reddetti ve "Bu şartlar size uygun değilse, iyi bir teklif söz konusu olursa Bafe’yi bırakabiliriz" dedi. Bafe şu an büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Bizim için üzüntü veren şu ki; kulübün Bafe’yi elinde tutmak istemediğini hissediyoruz."
ST.ETİENNE İDDİASI GELDİ
Gomis ile ilgili Fransız basını bomba bir iddia ortaya attı. Peuple-Vert adlı internet sitesinin haberine göre 32 yaşındaki santrfor için eski kulübü St.Etienne devreye girdi. Haberde Fransız kulübünün başkanı Romeyer’in Gomis’i telefonla aradığı ve durumunu sorduğu öne sürüldü.
Sabah
Bennacer: İstila var!
Adı bir süredir Galatasaray’la anılan Empoli’nin 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Bennacer, "Gazetelerde yazılanları okumuyorum ama Türk taraftarların mesajlarıyla istila edilmiş bir sosyal medya profilim oldu. Dürüst olmak gerekirse böyle mesajlar almak güzel bir şey. Ama ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim" diye konuştu.
Hedefinin Serie A’da kalmak olduğunu belirten Cezayirli yıldız, "Kendimi burada test etmek istiyorum" dedi.
Fanatik
Galatasaray’a Höwedes için 2 rakip!
Galatasaray’ın istediği Alman savunmacı Höwedes için iki dev rakip çıktı. İtalya Serie A ekiplerinden Lazio ve İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Everton, Höwedes’e talip oldu.
Stoper transferinde rotasını Schalke 04 formasını giyen Benedikt Höwedes’e çeviren Galatasaray’a iki rakip daha çıktı. Bayer Leverkusen ve Hoffenheim’ın ciddi şekilde ilgilendiği Alman yıldıza bu kez de İtalya’dan Lazio ve İngiltere’den Everton’ın da talip olduğu belirtiliyor.
İŞLER ZORLAŞTI
4 kulübün de hem Schalke hem de Höwedes’in menajeriyle masaya oturduğu belirtiliyor. Yaşanan bu gelişmeler Galatasaray’ın işini zorlaştırıyor. Alman yıldızın fiyatının büyük artış gösterdiği gelen bilgiler arasında.
Takvim
Fatih Terim’in aklında o var: Ozan Tufan
"4 büyükler de artık kendi arasında transfer yapabilmeli" diyen Fatih Terim’in, milli takımdaki prensi Ozan Tufan’ı Galatasaray’da görmek istediği belirtiliyor. Galatasaray, genç oyuncuyu Fenerbahçe’den kiralamaya çalışacak.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, Sakaryaspor ile oynanan hazırlık maçının ardından yaptığı açıklama, büyük kulüpler arasında ciddi bir transfer hazırlığı olduğu şeklinde yorumlanıyor. Artık Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un kendi arasında oyuncu alım satımı yapması gerektiğini dile getiren Terim’in aklında, milli takımda sürekli şans verdiği isimlerden Ozan Tufan’ın olduğu öğrenildi.
Yeni bir milat olabilir
Fenerbahçe’de sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki orta saha oyuncusunu kiralamak isteyen Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki günlerde nabız yoklamayı düşünüyor. Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe transfere onay verirse, bu hamle Türk futbolu için yeni bir milat olabilir.
Terim’in sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş’tan da 1-2 isim almayı düşündüğü, kendi kullanmadığı oyuncuları da bu kulüplere önermek istediği ifade ediliyor.
Her yerde oynattı
Ozan Tufan 2015 yazında 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bursaspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Fatih Terim de A Milli Takım’ı çalıştırırken, Ozan’dan hem orta sahada hem sağ bekte hem de stoper olarak faydalanmıştı. Genç oyuncudan benzer bir etkiyi Galatasaray’da da yakalamayı hedefleyen Terim’in bu talebinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Terim ne demişti?
"Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor kendi içinde sirkülasyon yapabilirse zaten dışardan oyuncu almayız. Biz vermiyoruz, onlar vermiyor, oraya gitme diye mukavelesine madde koyuyoruz. Bizde başarılı olmayan oyuncular her takıma gidebilmeli. Bu durum ekonomik de değil, mantıklı da değil. ’Bizde başarılı olmadı, orada oldu mu’ korkutuyor? Aşı tutmamıştır. Kendi içimizden halledemediğimiz sürece dışarı bakıyoruz. Bunu bir kırabilirsek... Bende diyelim ki 3 santrfor, 2 bek, 4 orta saha var. Verebilirim gitmek istiyorsa. Bunu kendi içimizde halledebilirsek çok iyi olacak."
Fanatik
İşte Galatasaray’ın yeni yıldızı: Andre Silva
Sarı-Kırmızılılar ’zam’ krizi çıkaran Fransız yıldızı satmayı planlıyor. Yönetim, Gomis’in yerine Milan’lı Andre Silva’yı almak için bütün şartları zorluyor... Terim hem eski öğrencisi Gattuso hem de Portekizli golcüyle sürekli görüşüyor.
Oyuncu satamadığı için henüz transferde beklenen adımları atamayan Galatasaray’da sıcak saatler yaşanıyor. Yıllık ücretine zam isteyen fakat yönetimden olumsuz yanıt aldığı için kriz çıkaran Bafetimbi Gomis’e resmi teklif geldi. Suudi Arabistan’dan bir kulübün 10 milyon Euro’luk teklif yaptığı öğrenildi.
SICAK PARA İLAÇ GİBİ GELECEK
Hem Fatih Terim hem yönetim bu rakama çok sıcak bakıyor... Sarı-Kırmızılılar gelecek olan parayla eksik bölgelere takviye yapmayı düşünüyor. Hatta Gomis’in yerine düşünülen isim bile belli olmuş durumda.
TERİM DE OLAYA DAHİL OLDU
Galatasaray Milan formasını giyen Andre Silva’nın transferi için büyük çaba harcıyor... Portekizli yıldızın 1 yıllığına kiralanması için görüşmeler sürerken, Fatih Terim de olaya dahil olmuş durumda.
Tecrübeli hoca eski öğrencisi olan Milan Teknik Direktörü Gattuso ve Andre Silva ile sürekli temas halinde... İtalyan kulübü, maaş bütçesinde tasarrufa gitmek için genç yıldızı elden çıkarmak istiyor.
Takvim
Nedim Yiğit yeniden Galatasaray’da...
Daha önce uzun yıllar Galatasaray alt yapısında görev yapan ve Fatih Terim’in Milli Takımlar’da yardımcılğını da yapan Nedim Yiğit, Sarı-Kırmızılı takımın yeni Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu oldu.
Galatasaray alt yapısında değişim sürüyor. Fatih Terim göreve gelir gelmez alt yapının efsane ismi Ali Yavaş’ı göreve getirmişti. Ali Yavaş’ın ardından Galatasaray alt yapısına bir çok oyuncunun kazandırılmasında önemli paya sahip olan hocalar da Florya’ya geri döndü.
Terim ona çok güveniyor
Uzun süre Galatasaray alt yapısında çalışan, Altınordu’da alt yapının kurulmasında önemli görevler alan ve son olarak milli takımda Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Nedim Yiğit yeniden Florya’ya döndü. Sarı-Kırmızılı takımda son olarak 2000 yaş grubunun kazandırılmasında büyük payı olan ve Fatih Terim’in genç oyuncular konusunda güvendiği isimlerin başında gelen Nedim Yiğit Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olarak görev yapacak.
Nedim Yiğit dışında alt yapının sevilen hocalarından Ali Savaş ve Ferda Cevizci’de sarı-kırmızılı takımın alt yapısında görev yapacak.
Fanatik
Galatasaray’da Muğdat ilk 11’e göz kırptı
Akhisar’daki sözleşmesi bitince Galatasaray’ın bedava kadrosuna kattığı Muğdat Çelik, Sakaryaspor ile oynanan hazırlık maçında ortaya koyduğu performans ve attığı şık golle tüm camianın takdirini kazandı.
Galatasaray’ın TFF 2. Lig temsilcisi Sakaryaspor’la deplasmanda oynadığı ve 3-0 kazandığı hazırlık maçında ön plana çıkan 1 numaralı isim Muğdat Çelik oldu.
Akhisar’daki sözleşmesi bitince Galatasaray’ın 500 bin Lira imza parası ve bonservissiz olarak kadrosuna kattığı, yıllık 2 milyon Lira verdiği 28 yaşındaki futbolcu, yeni takımına ne denli faydalı olacağını şimdiden kanıtladı.
69 dakika sahada kalan ve ayak basmadık yer bırakmayan Muğdat, 6. dakikada attığı nefis golle ayakta alkışlandı.
Terim gole yakın oynatacak
Hırslı futboluyla camianın takdirini kazanan Muğdat, böylece ilk 11’e de göz kırpmış oldu. Ayrıca teknik patron Fatih Terim’in de, Muğdat’ı kanatlardan çok ileri uçta, gole yakın bölgede kullanmayı düşündüğü ifade ediliyor.
Fanatik