comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra dikkat çeken detay

27 Eylül 2020, Pazar 21:48
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra dikkat çeken detay

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan son 7 maçın 6'sı berabere sonuçlandı. Söz konusu beraberliklerin 4'ünde ise gol sesi çıkmadı.

FutbolArena - Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0 sonuçlandı. Son derbilerde beraberlikler dikkat çekiyor.

 

Galatasaray - Fenerbahçe derbilerinden alınan sonuçlar

Bu sonuç iki takım arasında oynanan son 7 derbideki 6. beraberlik oldu. Geride kalan tek müsabakayı ise sarı-kırmızılılar kazandı. Söz konusu müsabakaların 4'ünde de gol sesi çıkmadı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 6, Fenerbahçe 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-3 Galatasaray
Galatasaray 0-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-1 Galatasaray
Galatasaray 2-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

DERBİYE SARI KARTLAR DAMGA VURDU

Galatasaray ile Fenerbahçe derbisinde Ali Palabıyık düdük çaldı. Karşılaşmaya sarı kartlar damga vurdu. Palabıyık, toplamda 12 kez sarı kartına başvurdu. Sarı-kırmızılılarda Christian Luyindama, Radamel Falcao, Arda Turan, Taylan Antalyalı, Etebo, Marcao ve Younes Belhanda, sarı-lacivertlilerde ise oyunculardan Sosa, Tisserand, Gökhan, Gustavo ve Teknik Direktör Erol Bulut sarı kart gördü.

ARDA TURAN YILLAR SONRA FENERBAHÇE DERBİSİNDE

Galatasaray'ın bu yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı eski futbolcusu Arda Turan, uzun bir süre sonra tekrar Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşadı. 33 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertlilere karşı sarı-kırmızılı forma ile en son 18 Mart 2011 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda ter dökmüştü.

Deneyimli futbolcu, bu müsabaka ile birlikte 3 bin 481 gün sonra Fenerbahçe derbisine çıktı.Arda, sarı-kırmızılı formayla sarı-lacivertlilerin ağlarına tek golünü 19 Mayıs 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan derbide atmıştı.

Mücadeleye 11'de başlayan ve sahaya kaptan olarak çıkan Arda Turan, 70. dakikada yerini Etebo'ya bıraktı.

DERBİDE İLK KEZ OYNAYAN FUTBOLCULAR

Galatasaray'da birçok futbolcu ilk kez Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşadı. Bu müsabakada görev alan yeni transferlerde Emre Kılınç, Fatih Öztürk, Omar ve Etebo ile Taylan Antalyalı sarı-kırmızılı forma ile ilk kez sarı-lacivertlilere oynadı. Bu yaz takıma katılan bir başka isim olan Arda Turan ise daha önceden Fenerbahçe maçlarında oynamıştı. (İHA)

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!