comScore

Galatasaray Galatasaray

Feghouli'den derbi öncesi hatırlatma: "Fenerbahçe bu kez..."

11 Nisan 2019, Perşembe 23:31
Feghouli'den derbi öncesi hatırlatma:

Galatasaraylı futbolcu Feghouli, Fenerbahçe derbisi öncesinde ülke basınına konuştu ve bu kez her şeyin farklı olacağını söyledi. 

FutbolArena Dış Haberler - Galatasaray'ın ikinci yarıdaki formda futbolcusu Feghouli, Spor Toto Süper Lig 28. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe derbisi öncesinde ülke basınına konuştu. 

Cezayirli futbolcu Fenerbahçe ile oynayacakları maçın bu kez farklı olacağını hatırlatarak, sarı lacivertlilerin lig pozisyonuna vurgu yaptı.  Galatasaray'ın ligin ikinci yarısındaki en skorer isimlerinden ve aynı zamanda kariyerinde en fazla gol attığı sezonu sarı kırmızılı takımda yaşayan Feghouli, Fenerbahçe derbisi öncesinde şu ifadeleri kullandı:


"BU KEZ FARKLI OLACAK"

"Fenerbahçe ile maçımız bu defa farklı olacak. Biz şampiyonluğa oynuyoruz. Fenerbahçe ise alt sıralardan kurtulmaya çalışıyor. Hedefimiz 3 puan. Kazanmak için her şeyi yapacağız." 


 

Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti ne zaman başladı? Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinde son durum


2 yıl arayla kurulan Galatasaray ile Fenerbahçe ilk kez 17 Ocak 1909 tarihinde karşılaştı. Union Club Sahası'nda oynanan bu özel maçı Galatasaray, Emin Bülent'in attığı gollerle 2-0 kazandı. Galatasaray o sezonu İstanbul Futbol Ligi'nde şampiyon olarak tamamlarken, Fenerbahçe bu turnuvaya 1 sezon sonra katılmaya başladı. 9 Ocak 1910'da Fenerbahçe ile Galatasaray, İstanbul Futbol Ligi'nde ilk resmi maçlarına çıktı. Bu derbiyi 3-0 kazanan Galatasaray, o sezon ligdeki tüm maçlarını da kazanarak gövde gösterisi yapmıştı.

Bir sezon sonra 4 Aralık 1910'da oynanan maçı da Galatasaray 5-0 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısındaki maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi bu kez 7-0 yendi. O karşılaşmada 4 gol atan Celal İbrahim, derbi tarihinde en çok gol atan ve hat-trick yapan ilk futbolcu ünvanını elde etti.

Sarı Kırmızılı takımla ilgili tüm gelişmelere Galatasaray Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!