Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (29 Eylül 2018)
FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer bulan tüm haberler FutbolArena farkıyla sizlerle buluşuyor.
Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (29 Eylül Cumartesi GS haberleri)
Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...
Galatasaray’a Aslantepe’de yan bakılmıyor
Galatasaray geçtiğimiz sezon 17 iç saha maçında 16 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakiplerini adeta ezip geçmişti.
Cim Bom, evindeki bu karnesini yeni sezona da taşımayı başardı. Aslantepe’de ligde 4’te 4 yapan Sarı-Kırmızılılar, içerideki yenilmezlik serisini 23 maça, galibiyet serisini ise 16 karşılaşmaya çıkarttı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk iç saha maçında da Lokomotiv Moskova’yı 3-0’la devirmeyi başardı.
Fanatik
Galatasaray’da hata yok
Akhisar deplasmanındaki 3-0’lık yenilgiyle ağır yara alan Galatasaray, Erzurum karşısında da çok zorlandı. Cim Bom, Maicon’un tek golüyle kazanmayı bildi ve maç fazlasıyla zirveye çıktı.
Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz hafta büyük bir şok yaşamıştı. Geçici antrenör Cem Kavçak yönetimindeki Akhisar’a 3-0 kaybeden Aslan, liderlikten de oldu. Bu hafta rakip yine geçici hocası Adem Çağlayan’la sahaya çıkan Erzurum’du. Galatasaray için bu sınav, yaraları sarma açısından büyük önem taşıyordu. Taraftar, lign dibine demir atan rakip karşısında farklı zafer beklese de işler umulduğu gibi gitmedi. Cim Bom, Dadaş’ın savunmasını bir türlü aşamadı. Dakikalar geçtikçe stres de arttı. Beklenen gol 74. dakikada Maicon’un kafa vuruşuyla geldi. Cim Bom, Rodrigues, Eren ve Onyekuru ile yakaladığı fırsatlardan da yararlanamadı. Evinde rakiplerine gol olup yağan Galatasaray, Erzurum karşısında tek golle yetinse de kazanıp maç fazlasıyla liderlik koltuğunu devralmayı da bildi. Sarı-Kırmızılılar, çarşamba günkü Porto deplasmanına moralli bir şekilde gidecek.
Maicon sezonu açtı
Brezilyalı stoper geçtiğimiz sezon attığı 5 golle şampiyonluk yolunda ciddi katkı sağlamıştı. Fatih Terim’in bu sezon rotasyon oyuncusu olarak kullandığı Maicon, Erzurum karşısında fileleri sarsacağının sinyalini daha 2. dakikada verdi. Kullandığı serbest vuruşta top yan direkten dışarı gitti. Maicon, maç boyunca savunmada hatasız oynadı. 74. dakikada ise Ömer Bayram’ın kullandığı kornerde ön direkte zor pozisyonda düzgün bir kafa vuruşu yaparak galibiyeti getiren isim oldu. Sambacı, ligin ilk haftasındaki Ankaragücü maçında da 1 asiste imza atmıştı.
Fanatik
300’ün şerefine galibiyet!
Sarı-Kırmızılılar’daki 300. lig maçında sahadan zaferle ayrılan Fatih Terim, "Erzurumspor karşısında birçok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Ancak kazanma adına sabırlı oynadık ve istediğimizi aldık. İlk yarı golü bulsak, daha farklı olurdu" dedi.
Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim, Erzurumspor karşısında alınan galibiyetten dolayı mutluydu. Sarı-Kırmızılılar’ın başındaki 300. lig maçında sahadan zaferle ayrılan Terim, karşılaşma sonrasında şunları söyledi: "Maçı iki yarı halinde değerlendirirsek birinci dakikada öne geçebilirdik. Frikikten golü bulabilirdik. İlk yarı daha isabetli ama daha ağırdık. İkinci yarı ise daha hızlıydık. Üçüncü bölgede birçok pozisyon bulduk. İlk yarı golü bulsak çok daha farklı olurdu. Son vuruşlarda ne yazık ki başarılı olamadık. Bunu teknik ya da beceriksizlikle nasıl açıklayacağız bilmiyorum."
’Hasar tespit yapıyoruz’
"Ancak burada önemli olan kazanmak için sabırlı oynadık ve istediğimizi almayı başardık. Rakibe fazla önemli bir pozisyon vermedik. 90 dakika baskılı oynadık. Emre Akbaba’nın durumu yarın (bugün) sabah belli olacak. Biz de şimdi hasar tespit yapıyoruz. Birkaç arkadaşımız bir süredir oynuyor, bazıları ise oynamıyor. Ndiaye zaten Porto’da oynamayacak. Tam da ona ihtiyacımız olan bir maçtı. Ancak onun yerine oynayacak arkadaşımız da elinden geleni yapacaktır."
Feghouli ilk kez ilk 11’de
Sezon başında Akhisar’la oynanan Süper Kupa finalinde ilk 11’de yer alan Sofiane Feghouli, bu maçın ardından kötü performansı sebebiyle teknik direktör Fatih Terim tarafından 11’de tercih edilmemişti. Sonrasında ligde sadece 3 karşılaşmada süre bulan ve bunların hepsinde de oyuna sonradan giren Feghouli’ye Terim, bir şans daha verdi. Gözden düştüğü konuşulan Cezayirli yıldız, dün verdiği paslar ve ortaya koyduğu mücadele ile dikkat çekti. 82. dakikada kenara gelen 28 yaşındaki oyuncu, oyundan çıkarken tribünlerden alkış aldı.
Fanatik
Galatasaray taraftarından acı haber
Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Türk Telekom Stadı’nda yaptığı maçta, bir taraftar hayatını kaybetti.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı ekibin Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı maç sırasında Burhan Kütüklüoğlu adlı taraftarın kalp krizi geçirerek vefat ettiği bildirildi.
Açıklamada, "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşması sırasında Burhan Kütüklüoğlu adlı taraftarımızın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle kamuoyuna duyururuz. Merhum Burhan Kütüklüoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.
Fanatik
Galatasaray’da orta saha kâbusu
Aslan, Erzurumspor’u devirip maç fazlasıyla lider olsa da, Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto deplasmanı öncesi kritik fireler verdi. Emre Akbaba sakatlanıp oyundan çıkarken, yerde kalan Muslera korkuttu. Üstelik Ndiaye de cezalı...
Galatasaray’da sakatlık kâbusu... Sarı-Kırmızılı ekip kendi sahasında Erzurumspor’u devirip liderlik koltuğundaki yerini maç fazlasıyla geri alsa da, Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto deplasmanı öncesi kritik fireler verdi. Karşılaşmanın ilk yarısında şut çekeceği bir pozisyonda ayağını zemine vuran Emre Akbaba sakatlandı. Bir süre oyunda kaldıktan sonra kendini yere bırakan genç futbolcu, kenarda tedavi edildikten sonra sahaya tekrar girdi ancak yine çıkmak zorunda kaldı. Tedavisine başlanan Emre’nin, Porto maçında oynaması zor görünüyor.
Tedavisi devam edecek
Sıkıntı yaşayan bir diğer isim Muslera’ydı. Son 10 dakikada tüm oyuncu değişiklikleri yapılmışken, bir kale vuruşu sonrası acı içinde yerde kalan Uruguaylı file bekçisinin tedavisi saha içinde yapıldı. Her ihtimale karşın yedek kaleci İsmail Çipe ısınırken, Muslera doktor uyarısına rağmen oyuna devam etmek istediğini bildirdi. Fedakârca 90 dakikayı tamamlayan tecrübeli eldivenin tedavisi, Porto maçına kadar sürecek.
Merkezde kurgu değişiyor
Bu arada Ndiaye’nin de kırmızı kart cezası nedeniyle, Porto maçında orta sahada mecburi kurgu değişikliği olacak. Terim’in Fernando ve Donk’u birlikte oynatıp önlerinde de Belhanda’ya şans vermesi bekleniyor. Lokomotiv Moskova maçında sağ kanatta oynayan Emre’nin yerine de Feghouli’nin görev alması seçenekler arasında.
Fanatik
Golün asisti Ömer Bayram’dan
Galatasaray’da ilk kez 11’de sahaya çıkan yeni transferlerden Ömer Bayram, ilk sınavında Maicon’un galibiyeti getiren asistini yaptı.
Ömer Bayram, "Atmosfer inanılmazdı. İlk 11’de bu kez forma nasip oldu. İstediğimiz oyunu oynadık ama istediğimiz skoru alamadık. İhtiyacımız olan gol, 3 puanı getirdi. Taraftarlarımızı mutlu ettik. Performansımdan ve asistimden dolayı ne mutluyum. İnşallah böyle devam edeceğiz" diye konuştu.
Fanatik
Thy’ye bir ödül de Galatasaray’dan
Karşılaşma öncesi Galatasaray, FIFA’nın düzenlediği The Best ödül töreninde Fair-Play ödülüne layık görülen Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu Lennart Thy’yi unutmadı.
Sarı-Kırmızılı kulüp adına teknik direktör Fatih Terim, Thy’ye plaket takdim etti. Tecrübeli futbolcu geçen sezon Hollanda Ligi’nde takımı Venlo’nun, PSV ile yapacağı karşılaşmayı kaçırmış ve bir hastaya kök hücre bağışında bulunmuştu.
Fanatik
Porto’da Aboubakar ve Maxi Pereira şoku
Çarşamba günü Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacak olan Porto, Portekiz Premier Ligi’nin 6. haftasında Tondela’yı 1-0 mağlup ederken iki yıldızı sakatlanarak oyundan alındı. 64. Aboubakar, 80. dakikada ise Maxi Pereira kenara gelirken iki futbolcunun Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Porto, Portekiz Premier Ligi’nin 6. haftasında evinde Tondela’yı 1-0 mağlup etti.
Porto’da Aboubakar, Galatasaray maçı öncesi rakibinden ağır darbe alarak sakatlandı ve maçın 64. dakikasında oyundan çıktı. Portekiz ekibinin başarılı sağ beki Maxi Pereira’da sakatlanarak yerini Hernani’ye bıraktı.
İki futbolcunun da Galatasaray maçında oynanayıp oynamayacağı yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.
Porto’ya galibiyeti getiren gol ise Aboubakar’ın yerine giren Soares’den geldi. 6 maçta 15 puan toplayan Porto, 15 puanla lider durumda bulunuyor.
Fanatik
Erzurum ayakta alkışlandı
Ligin dibine demir atmış, hocasız Erzurumspor, geçen sezondan beri evinde kaybetmeyen Galatasaray’a karşı mücadelesiyle ayakta alkışlandı. Teknik sorumlu Adem Çağlayan, "Düştüğümüz gibi çıkarız" açıklamasını yaptı.
Maçtan önce çoğunluğun görüşü, Galatasaray’ın Erzurum’u farklı devireceği yönündeydi, ancak sahada işler farklı gelişti. Ligin dibine demir atan, sahaya hocası z çıkan Erzurum, müthiş bi r mücadele ortaya koydu. Maicon’un golüne engel olamayıp sahadan eli boş ayrılan Mavi- Beyazlılar, ayakta alkışlandı. Teknik sorumlu Adem Çağlayan, "Rakibimizin duran toplarına önlem almıştık, nasıl kullandıklarını iyi biliyorduk. Bir anlık konsantrasyon eksikliği... Çok iyi vurdu Maicon. Rakibimizi tebrik edi yoruz. Düşt üğümüz durumdan çıkıp ligde iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz. Galatasaray’a da Şampiyonlar Ligi maçında başarılar diliyoruz" dedi.
Fanatik
Fatih Terim: Golü atamayınca bambaşka bir senaryo oldu
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 1-0 kazandıkları Erzurumspor mücadelesini değerlendirdi. "İlk yarıda golü bulabilseydik farklı bir senaryo olurdu" diyen Terim, "Son vuruşlarda becerili olamadık. Bazı vuruşlar kolay vuruşlardı." şeklinde konuştu.
Fatih Terim’in açıklamaları şu şekilde:
Maçı iki yarı olarak değerlendirelim. 1. dakikada öne geçebilirdik, direkten döndü. İlk ayrı daha isabetli ama daha ağırdık. Rakip 18’de veya civarında çabuktuk ve birçok pozisyon bulduk. Golü atabilseydik çok farklı bir oyun çıkacak, farklı bir senaryo olacaktı ancak son vuruşlarda becerili olamadık. Bazı vuruşlar kolay vuruşlardı.
Bugün 3 puan önemliydi ama asıl önemli olan sabırlı olmak ve gol için devamlı atak halinde olmaktı. Emre’nin durumu ayrın sabah belli olacak. Bugün bu haliye MR çektirmek istemedi doktorlar. Yarın sabah belli olur.
Fanatik
Türk Telekom Stadyumu’nda 31 bin 529 biletli seyirci
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, evinde BB Erzurumspor’u 1-0 mağlup etti. Bu karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarlar da görevini tam yaptı.
Müsabakayı toplam 31 bin 529 biletli seyirci izledi.
Sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde ve sırasında tezahüratlarıyla takımına destek oldu.
İHA