comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini kim kazanır?

18 Kasım 2016, Cuma 22:57
Fenerbahçe - Galatasaray derbisini kim kazanır?

Fenerbahçe - Galatasaray maçını FutbolArena için Önder Özen yorumladı...

FutbolArena Röportaj - Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak. Sahasında 17 yıldır Galatasaray'a yenilmeyen Fenerbahçe bu seriyi devam ettirmek isterken Galatasaray ise galip gelerek bu seriye son vermek istiyor.

Eski Fenerbahça antrenörlerinden Önder Özen bu maçla ilgili olarak, FutbolArena'ya konuştu. 


Önder Özen: "Fenerbahçe derbilerde psikolojik üstünlüğe sahip"


17 yıllık geleneğin devam edip etmemesi, Fenerbahçe'den çok Galatasaray'a bağlı diyen Önder Özen, "Fenerbahçe'nin 17 yıldır bir psikolojik üstünlüğü var. Onu devam ettirebilir mi? Asıl soru budur." dedi. Fenerbahçe'nin kendi açısından bunu devam ettirebileceğini söyleyen Özen, "Seyirci avantajı, psikolojik avantaj Fenerbahçe'nin elinde. Fenerbahçe'ye gelen her antrenöre, başkan tarafından Galatasaray derbisinin önemi çok iyi anlatılır. O yüzden Fenerbahçe kadrolarını değiştirse de teknik adamlarını değiştirse de o derbinin hangi atmosferde geçeceğini bilerek sahaya çıkar. O psikolojik avantajla Samandıra'dan çıkar ve Kadıköy'e gelir." dedi. Önder Özen bu sebepten dolayı derbinin gidişatının Galatasaray'a bağlı olduğunu söyledi. 


Önder Özen: "Galatasaray kapanırsa Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürer"


Eğer Galatasaray bekleyerek oynamaya çalışırsa, bu Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürer diyen Özen, "Fenerbahçe'nin rakip yarı alana yerleşebilme konusunda sıkıntıları var. Galatasaray beklemeye çalışıp buna müsade ederse maç Fenerbahçe açısından son derece kolay olur." dedi. 
Özen "Eğer Galatasaray, Fenerbahçe'nin ev sahibi olduğunu Fenerbahçe'ye hissettirmeyecek bir strateji ile sahaya çıkarsa o zaman oyun ortaya gelir. Ama ne olursa olsun onu Fenerbahçe'ye hissettirmek çok zor." şeklinde konuştu. 


Fenerbahçe'nin Galatasaray galibiyetleri çok farklı


"Fenerbahçe'nin geçmişte, 17 yıldaki galibiyetlerine bakacak olursak hiç biri birbirine benzemez" diyen Önder Özen "O derbilerin her biri farklı bir hikaye, farklı bir strateji ile anlatılır. O yüzden Fenerbahçe'nin kazanıp kazanamayacağını kestirmek çok kolay ama nasıl kazanacağını kestirmek hiç kolay değil" dedi.

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!