comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ömer Faruk Beyaz kimdir? Fenerbahçe tarihine geçti

12 Temmuz 2020, Pazar 21:11
Ömer Faruk Beyaz kimdir? Fenerbahçe tarihine geçti

Fenerbahçe'nin Sivasspor ile oynadığı maçta ilk 11'de yer alan 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Fenerbahçe tarihine geçti.

FutbolArena - Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'u ağırladı. Kadıköy'de oynanan maçta Fenerbahçeli futbolcu Ömer Faruk Beyaz rekor kırdı. 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla ilk 11'de görevlendirilen en genç futbolcusu olarak tarihe geçti. Peki Ömer Faruk Beyaz kimdir? Ömer Faruk Beyaz mevkisi ve Ömer Faruk Beyaz kaç yaşında? gibi soruların yanıtları haberimizde.
 

Fenerbahçe'de ilk 11'de oynayan en genç futbolcu rekoru


Opta verisine göre 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, Süper Lig tarihinde Fenerbahçe formasıyla ilk 11'de maça çıkan en genç oyuncu oldu. 16 yıl 317 günlük olan Ömer Faruk Beyaz, Fenerbahçe teknik direktörü Tahir Karapınar tarafından ilk 11'de görevlendirildi.

ÖMER FARUK BEYAZ KİMDİR?
İstanbul doğumlu olan 16 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz, 10 numara mevkisinde görev yapıyor. Genç oyuncunun Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Ömer Faruk Beyaz bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 6 dakika şans bulmuştu. Ömer Faruk, altyapı takımı ile bu sezon 14 maçta 2 gol attı.

Tahir Karapınar, 2-0 mağlup oldukları Kasımpaşa maçında Ömer Faruk Beyaz'ı oynatamamanın üzüntüsünü yaşamıştı. Altyapıdan forma giyen genç futbolcuları A takımda değerlendirmek istediklerini belirten Karapınar, "Bu maçta da değerlendirmek istiyorduk. İyi bir sonuç olsaydı Ömer Faruk'u almayı düşünüyorduk. Bir türlü rahat pozisyonu bulamıyoruz. İnşallah Ömer Faruk ve diğerleri süre bulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da! 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!