comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

FB Haber: Fenerbahçe'nin rakipleri transfere ne kadar harcadı?

07 Eylül 2018, Cuma 15:46
FB Haber: Fenerbahçe'nin rakipleri transfere ne kadar harcadı?

Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinin transferlerini inceledik.

FutbolArena Detay UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda yer alacak olan Fenerbahçe'nin rakipleri transfer dönemini nasıl geçirdi? Sarı lacivertlilerle mücadele edecek rakipleri arasında transfere en fazla parayı harcayan takım Anderlecht olurken, en fazla gelir elde eden takım ise Dinamo Zagreb oldu. 


Fenerbahçe Transferleri: Fenerbahçe transfere ne kadar harcadı?


Fenerbahçe bu yaz oldukça hareketli bir transfer dönemi geçirirken, 11 yeni oyuncu kadrosuna kattı. Bu oyuncuların bonservisleri ve kiralama giderleri için tam 17.54 milyon euro harcama yapıldı. 

Sarı lacivertli ekip ayrıca üç oyuncusu Fernandao, Josef de Souza ve Giuliano'dan 25.05 milyon euro gelir elde etti. 
Fenerbahçe böylece bu transfer dönemini 7.51 milyon euro gelirle kapattı.
 

Anderlecht'in 2018/19 transferleri


Fenerbahçe'nin grubundaki en zorlu rakibi Anderlecht de bu yaz transferde hareketliydi. Biri kiralık tam 15 oyuncu kadrosuna katan Anderlecht bu oyuncular için 27.5 milyon euro harcadı. 

Anderlecht en pahalı transferini ise Danimarka ekibi FC Midtjylland'tan yaptı ve 23 yaşındaki stoper Bubacarr Sanneh'i 8 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. 



Anderlecht oyuncu satışından da 17.55 milyon euroluk gelir elde etti. Anderlecht 6'sı kiralık tam 16 oyuncusu ile yollarını ayırdı. Belçika ekibinin en pahalı satışı 6 milyon euro bedelle Krasnodar'a satılan Uros Spajic oldu.


Dinamo Zagreb'in bu yaz yaptığı transferler (Dinamo Zagreb hangi oyuncuları sattı?)


Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb ise bu yaz oyuncu satışları ile gündeme geldi. 

Dinamo Zagreb tam 34.4 milyon euroluk satış gerçekleştirdi. Zagreb'in en pahalı satışı 21 yaşındaki Filip Benkovic'in 14.5 milyon euroya Leicester City'e gitmesi oldu. Ayrıca 20 yaşındaki Borna Sosa Stuttgart'a ve 21 yaşındaki Ante Coric de Roma'ya 6'şar milyon euroya transfer oldular.

Dinamo Zagreb 5'i kiralık tam 13 oyuncu ile yollarını ayırdı. Bu isimler yerine biri kiralık 10 oyuncu transfer edildi ve bu transferler için 6.1 milyon euro harcandı. Yapılan en pahalı transfer 2.5 milyon euroya 20 yaşındaki Lovro Majer oldu. 


Spartak Trnava'nın bu yaz yaptığı transferler


Fenerbahçe'nin grubunda en zayıf takım olarak göze çarpan Spartak Trnava ise durgun bir transfer sezonu geçirdi. Slovak ekibi dördü kiralık 11 transfer yaparken bu transferlerin hiçbirine bonservis ödemedi sadece Patryk Malecki için 13 bin euro kiralama bedeli ödendi. 

Spartak Trnava biri kiralık 8 oyuncu ile de yollarını ayırıken sadece Kızılyıldız'a satılan Erik Jirka'dan 750 bin euro bonservis geliri elde edilebildi.

Son dakika Transfer Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!