comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de gelen gideni arattı

27 Kasım 2018, Salı 23:49
Fenerbahçe'de gelen gideni arattı

Fenerbahçe'de yeni transferler, ortaya koydukları verimsiz futbol ile sezon başında ayrılan futbolcuların gerisinde kaldı.

FutbolArena Detay - Fenerbahçe'nin bu sezonki transferlerinden Jailson, Islam Slimani, Andre Ayew ve Michael Frey, sezon başında takımdan ayrılan futbolcuları arattı. 
 

Fenerbahçe'de Slimani, Ayew, Jailson ve Frey'in performansları


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan yetki alan sportif direktör Comolli, sezon başındaki hamleleri ile takımı yeniden yapılandırdı. Fernandao, Giuliano ve Josef de Souza gibi başarılı isimler ile yolları ayıran Fenerbahçe, bu futbolcuların yerine Slimani, Ayew, Jailson ve Frey gibi futbolcuları kadrosuna kattı.

SLİMANİ TEPKİ TOPLADI
Fernandao'nun yerine Leicester City'den kiralanan Slimani, bu sezon Süper Lig'de sadece 1 gol atabildi. Hayal kırıklığı yaratan yıldız futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde de Spartak Trnava ağlarına 2 gol bıraktı. Fernandao geçen sezon 24 maçta 13 gole imza atmıştı.

AYEW HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Takımda Giuliano'nun yerini alan Andre Ayew, geride kalan süreçte çıktığı 17 maçta 3 gol ve 1 asist üretebildi. Geçen sezonun yıldızı olan Giuliano, 38 maçta 15 gol ve 6 asistlik performans sergilemişti.

JAİLSON VASAT FUTBOLUNU CEZA İLE SÜSLEDİ

Josef de Souza'nın gönderilmesinden sonra bu bölgeye transfer edilen Jailson da hayal kırıklığı ile sonuçlandı. 11 maçta orta sahadaki performansıyla eleştiri toplayan Brezilyalı futbolcu, Galatasaray maçında Belhanda'ya attığı tokat nedeniyle 8 maç ceza aldı. Josef de Souza 41 maçta 4 gol, 1 asist kaydetmiş ve orta sahanın değişmez isimlerinden olmuştu.

FREY SONRADAN AÇILDI

İsviçreli forvet Frey ise yeni transfer arasındaki en verimli isim olsa da eleştirilerden kurtulamadı. İlk 7 maçını golsüz geçen Frey, son 6 resmi maçta 5 gol ve 1 asiste imza attı.

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!