comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsanesi Can Bartu'yu kaybettik

12 Nisan 2019, Cuma 01:05
Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsanesi Can Bartu'yu kaybettik

Türk futbolunun, milli takımın ve Fenerbahçe'nin efsanelerinden Can Bartu hayatını kaybetti. FutbolArena ailesi olarak Can Bartu'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Fenerbahçe camiasına baş sağlığı diliyoruz. Türk futbolunun başı sağolsun.

FutbolArena - Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsanelerinden Can Bartu'yu kaybettik. Can Bartu'nun vefat haberini Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Cenk Başak sosyal medya hesabından paylaştı. 

FENERBAHÇE: CAN BARTU'MUZU KAYBETTİK
"Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu'yu kaybettik.

Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. 

Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.

Mekanı cennet olsun."

SPOR CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Can Bartu'nun ölüm haberinin ardından futbol ve spor dünyası da yasa boğuldu. Sosyal medyada öğrenilen bu üzücü haberin ardından bazı paylaşımlar şu şekilde:

UltrAslan: "Türk Futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsanelerinden Can Bartu'nun vefat ettiğini üzüntüyle öğreniyoruz. Fenerbahçe camiasına, Bartu ailesi ve tüm Türk spor kamuoyuna başsağlığı dileriz."

Çarşı: Türk sporunun en güzel sayfalarından büyük spor emekçisi “Sinyor” Can Bartu'yu kaybettik. Yokluğunu kayıplarımızın yanına koyduk, acısını yürekten hissediyoruz... Yeşil sahaların, parkelerin, hepimizin başı sağ olsun."

Fatih Doğan: "Tanıdığım en karizmatik, en klas ve komplo bir sporcuydu. Türk futbolu ve F.Bahçe'nin gerçek efsanelerindendi. 2000'lerin başında Sabah'ta birlikte çalıştığımız, seyahatlere gitme şansına sahip olduğumuz Can Ağabey'e Allah'tan rahmet diliyorum."

Reha Kazar: "Can Bartu, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü idrak eden nadir futbolculardan, insanlardan biriydi. Allah rahmet eylesin."

Ersin Düzen: "Türk futbolunun efsanesi, büyük Fenerbahçeli Can Bartu'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve Fenerahçe camiasına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Can Bartu'nu vefatı sonrasında spor kulüpleri sosyal medya hesaplarından Fenerbahçe camiasına başsağlığı mesajları yayınladı.

İŞTE O MESAJLAR












 

Can Bartu kimdir?


Can Bartu (d. 31 Ocak 1936), Fenerbahçeli, efsanevi futbolcudur. 1 Ocak 1961'de, Fiorentina - Glasgow Rangers arasında oynanan final maçında forma giyen, Avrupa Kupaları'nda final maçı oynayan, ilk Türk futbolcusu oldu. İtalyan taraftarlar tarafından, "Sinyor Bartu" şeklinde adlandırılan Bartu, Türk futbolunun unutulmazları arasındaki yerini aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine, basketbol ve futbolla beraber yazılan Bartu, millî Türk takımı formasını hem basketbol hem de futbol sporunda giyen ilk ve tek sporcudur. Bartu, aynı gün içinde, Galatasaray'la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydederken, Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkmış ve bir gol atmış bir oyuncudur. (Vikipedia)

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!