comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe, Robin van Persie'yi bile arıyor

05 Aralık 2018, Çarşamba 11:26
Fenerbahçe, Robin van Persie'yi bile arıyor

Fenerbahçe, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşarken gol noktasında da sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Sarı-Lacivertli takım, Slimani ve Frey'den istediği gol katkısını alamadı. Peki son 10 sezonun rakamları ne diyor? 

FutbolArena Detay - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalırken golcülerinden yine gol katkısı alamadı. Fenerbahçe bu sezon santrforlarından özellikle Slimani'den çok az verim aldı. Fenerbahçe bu süreçte Robin van Persie'yi bile mumla arıyor.
 

Fenerbahçe'nin son 10 sezondaki golcülerinin attığı gol sayısı


Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Leicester City'den kiraladığı Islam Slimani, 14 haftaya gelene dek sadece 1 kez fileleri havalandırdı. Roberto Soldado'dan verim alamayan Fenerbahçe 3. santrfor gözüyle bakılan Michael Frey'dan ise 3 gollük katkı aldı. Ama bu rakamlar son 10 sezona bakıldığında hiç de iyi noktada seyretmiyor.

Fenerbahçe benzer tabloyu geçen sezon yaşarken Jose Fernandao, Roberto Soldado'dan toplam 18 gol bulmuştu. Ancak bu sezonda ligin yarısına yaklaşılmışken Fenerbahçe'nin golcüleri bu rakamı geçmek için bile umut vermiyor.
EN ÇOK GOL 2013-2014 SEZONUNDA

Fenerbahçe'nin son 10 sezonda santrforlarından aldığı gol katkısına bakıldığında ilk sırada 2013-2014 sezonu geliyor. Sarı-Lacivertliler takım o sezon Moussa Sow 15, Emmanuel Emenike 12, Pierre Webo 9 gol kaydetmişti. Fenerbahçe o sezon 36 golü santforlarıyla atmıştı.

Fenerbahçe son 2 sezonda santrforlarından aldığı performansla Moussa Sow ile birlikte Robin van Persie'yi bile arar oldu. Moussa Sow, 2016-2017 sezonunda 12 gol atarken Robin van Persie 2015-2016 sezonunda fileleri 16 kez sarsmıştı. Bu iki oyuncunun rakamlarına şu ana kadar erişebilen Fenerbahçeli golcü bulunmuyor.

Haber: Orhun ALİCİKOĞLU

Fenerbahçe ile ilgili haberlere Fenerbahçe Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!