Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (30 Kasım 2018)
FutbolArena - Fenerbahçe’den son dakika haberlerini günlük olarak derliyoruz.
Fanatik, Fotomaç, Hürriyet, Takvim Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (30 Kasım Cuma FB haberleri)
Fenerbahçe Haberleri içinde Fotomaç, Fanatik, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Sabah TS Haberler, AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...
Bahane yok, destek var
Ligde kötü gidiş sürüyor, takım Trabzon’a yenilmiş, İstanbul’da yağmur, fırtına, trafik birbirine girmiş. Ancak taraftar pes etmiyor, takımını yalnız bırakmıyor. Kadıköy’de müthiş destek devam ediyor
Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan, bir türlü ayağa kalkamayan Fenerbahçe’de dün gece oynanan Dinamo Zagreb maçında taraftarın reaksiyonu merak konusuydu.
Ancak Fenerbahçeli futbolseverler, Trabzon’da kötü bir futbolla 8 yıl aradan sonra rakibine yenilen Sarı-Lacivertliler’i Kadıköy’deki Avrupa sınavında yalnız bırakmadı. Mücadelenin 20.55’te olması bir yana, İstanbul’u etkisi altına alan yağışlı fırtınayla birlikte yoğunlaşan trafik bile Fenerbahçeliler’i vazgeçirmedi.
Maçın başından itibaren takımlarına müthiş bir destek veren Kanaryalar, son düdüğe kadar susmadı. Bu sezonki diğer maçlara göre ilgi daha az olsa da destek tam not aldı. Yönetim de bu desteğe kayıtsız kalmadı. Maçın ardından soğuk havada gelen destek için resmi siteden teşekkür mesajı paylaşıldı.
Öte yandan 50’ye yakın Hırvat taraftar da takımını deplasman tribününde izledi.
Fanatik
Erwin Koeman: Bu takım, 90 dakika sahada kalmayı hak etti
Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, Dinamo Zagreb maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda konuk ettiği Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb’le 0-0 berabere kalarak bitime bir maça kala üst tura çıkmayı garantiledi.
Mücadelenin ardından Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman açıklamalarda bulundu.
İşte Koeman’ın maç sonu açıklamaları:
"Hedefimizi başardık. İyi bir maç çıkardık ama gol attığımızda zorlandığımızı görüyoruz. Maçın genel resmine baktığımızda memnun edici bir karşılaşmaydı benim için. Maçın oynandığı şartlara bakarak söylüyorum bunu."
"Gol atmakta zorlanıyoruz. Aslında pozisyon üretiyoruz ama biraz da şansa ihtiyacımız var. Bu durumu geliştirmek için çok çalışıyoruz. Futbolda maç kazanmak istiyorsanız, gol atmak mecburiyetindesiniz."
"60. dakika sonrası bir yorgunluk söz konusu değildi. Bir takım halinde oynadık. Bazı oyuncularıma nasıl hissettiklerini sordum, onlar da sahada kalmak istediler, 90 dakika oynamak istiyorlar. Bu takım, 90 dakika boyunca sahada kalmayı hak etti."
"Bunlar futbolda birçok kez yaşanmıştır. Benim için soruyorsanız, ben Ersun Yanal tezahüratlarını umursamıyorum."
Fanatik
Nenad Bjelica: Gruptan lider olarak çıktığımız için mutluyum
Dinamo Zagreb Teknik Direktörü Nenad Bjelica, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’ndan lider çıkmayı garantiledikleri için mutlu olduğunu söyledi.
Fenerbahçe’yle 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Bjelica, kısa bir açıklama yaptı.
Grupta 5 maçta 13 puana ulaştıklarını dile getiren Bjelica, "UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan lider olarak çıktığımız için mutluyum. İkinci yarı daha iyiydik. Skordan çok memnunuz. Şimdi bir maçımız daha kaldı, onu da oynayıp maçlarımızı tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.
Fanatik
Koeman’ın taktik tahtası
Hollandalı teknik adamın ufak taktik tahtası, kulübede böyle görüntülendi.
Koeman, takımını 4-2-3-1 şeklinde dizerken, Dinamo Zagreb’in ise 4-1-4-1 taktiğiyle oynayacağını ön gördü. Tecrübeli teknik adam bu tahmininde haklı çıktı.
Koeman, dünkü maçta hiç oyuncu değişikliği yapmadı. Fenerbahçe’de Avrupa kupalarında en son, teknik direktör Necdet Niş yönetiminde, 13 Eylül 1978’de 2-1 kazanılan PSV mücadelesini başladığı ilk 11’le tamamlamıştı.
Fanatik
Yenilmezlik serisi 11 maça çıktı
Dinamo Zagreb ile 0-0 berabere kalan ve gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, iç sahadaki (Avrupa Ligi grupları ve sonrası) yenilmezlik serisini 11 maça çıkarmayı başardı.
Sarı-Lacivertliler, söz konusu karşılaşmalarda 8 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken, bu maçların 8’inde kalesini gole kapattı. Öte yandan Avrupa’da son 17 iç saha maçının tamamında rakip fileleri sarsan Kanarya, Hırvat temsilcisi ile oynanan maçla birlikte bu serisini de sonlandırdı.
Elmas son maç öncesi cezalı
Fenerbahçe’de, Hırvat ekibi Dinamo Zagreb’le oynanan karşılaşma öncesi Elif Elmas ve Hasan Ali Kaldırım kart sınırında yer alıyordu. Teknik ekip bu maç öncesi her iki futbolcuyu da gereksiz yere kart görmemeleri konusunda uyarmıştı.
Hasan Ali herhangi bir sıkıntı yaşamadan mücadeleyi tamamlarken uzatma anlarındaki Zagreb’in tehlikeli atağında Elif, hücumu durdurmak adına rakibine faul yaptı. Hakem sarı kartını gösterdi ve genç oyuncu son haftadaki Spartak Trnava deplasmanı öncesi cezalı duruma düştü.
Kaleci Harun korkuttu!
Sarı-Lacivertliler’in kalecisi Harun Tekin, ikinci yarıda taraftarların yüreğini ağzına getirdi. Dakikalar 71’i gösterdiğinde Harun, kalesine gelen topta sol tarafına doğru uzanarak topu kontrol etti. Ancak Harun bu sırada ayağa doğru kalkarken bir anda topu elinden kaçırdı. Top tam Fenerbahçe ağlarına doğru gidiyordu ki, tecrübeli eldiven çizgi üzerinde topu tekrar kontrol etmeyi başararak, herkese rahat bir nefes aldırdı.
21 gün sonra forma Jailson’da
Suudi Arabistan’ın yolunu tutan Josef De Souza’nın orta sahadaki boşluğunu doldurma görevini üstlenen Jailson, her açıdan damgasını vurduğu 2-2 sona eren Galatasaray derbisinde hem gol atmış hem de 90 dakika sonunda karıytığı kavgadan dolayı 8 maçtan men cezası almıştı. Ligde cezalı olan Brezilyalı oyuncu, son olarak 8 Kasım’da 2- 0 kazanılan Anderlecht maçında sahne almıştı. Tecrübeli futbolcu formasına yine Avrupa Ligi’nde kavuştu ve 21 gün sonra dünkü Dinamo Zagreb karşılaşmasında ilk 11’de yer aldı.
Fanatik
Martin Skrtel: Gruptan çıkmayı garantilediğimiz için mutluyuz
Fenerbahçe’nin tecrübeli savunmacısı Martin Skrtel, Dinamo Zagreb maçının ardından açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe’nin Slovak stoperi Martin Skrtel, Dinamo Zagreb maçının ardından açıklamalarda bulundu. Sahada iyi mücadele ettiklerini belirten Skrtel, gruptan çıkmayı garantiledikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi.
İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Skrtel, "Ana hedefimiz gruptan çıkmayı garantilemekti. Sahada her şeyimizi verdik, iyi mücadele ettik. Çok fazla gol pozisyonu ürettik ancak gol atıp, maçı kazanamadık. Buna rağmen gruptan çıkmayı garantilediğimiz için mutluyuz" dedi.
Özgüven kazanılması adına iyi sonuçlar alınması gerektiğine vurgu yapan deneyimli futbolcu, "Ligde iyi bir durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Umarım gruptan çıkmayı garantilemiş olmamız takıma moral olur çünkü artık ligde de iyi sonuçlar almalıyız" ifadelerine değindi.
Fanatik
Alkışlar Barış Alıcı’ya
Fenerbahçe’de sezon başında taraftarı en fazla heyecanlandıran isimlerden biri, Altınordu’dan gelen Barış Alıcı’ydı. Genç yıldız adayı, hazırlık maçlarındaki performansıyla kısa sürede forma kapacağının sinyalini verdi. Cocu, ligde ilk iki hafta Barış’ı 11’de görevlendirdi.
18 Ağustos’taki Yeni Malatya maçı, genç futbolcunun ilk 11’de şans bulduğu son maç oldu. Erwin Koeman, Trabzonspor mücadelesinin son 17 dakikasında Barış Alıcı’yı oynattı, başarılı oyuncu tek golün asistini yaptı.
Koeman, başarılı bir futbol sergileyen öğrencisini dün ilk 11’de görev vererek ödüllendirdi. Barış Alıcı, Dinamo Zagreb karşısında da takımının en etkili isimlerinden biri oldu. Karşısında oynayan Rrahmani’ye zor anlar yaşatan Barış, 6 adam geçme denemesinin 3’ünde başarı sağladı.
Genç futbolcu ayrıca 7 ikili mücadele kazanırken, bir pozisyonda yakın mesafeden yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.
Fanatik
Fenerbahçe’den taraftara teşekkür!
UEFA Avrupa Ligi’nde sahasında oynadığı Dinamo Zagreb mücadelesinden 0-0 beraberlikle ayrılarak gruptan çıkmayı başaran Fenerbahçe, yaptığı açıklamayla taraftara teşekkür etti.
Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:
Fenerbahçe’mizin Dinamo Zagreb’i ağırladığı UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. maçında, soğuk ve olumsuz hava şartlarına, yağmur ve fırtınaya rağmen stadımıza gelen, maçın ilk dakikasından son saniyesine dek verdikleri koşulsuz destek ve tezahüratlarıyla takımımızın yanında olan tüm taraftarlarımıza teşekkürü borç biliriz.
Fenerbahçe Spor Kulübü