comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

FB Transfer: Fenerbahçe'den 47 milyon Euro'luk oyuncu satışı

04 Temmuz 2018, Çarşamba 11:58
FB Transfer: Fenerbahçe'den 47 milyon Euro'luk oyuncu satışı

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ederken kulübün son 10 sezonda sattığı oyunculardan elde ettiği geliri inceledik. 

FutbolArena Detay - Fenerbahçe'de transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Gelecek sezonun kadro planlaması doğrultusunda golcü arayışlarını da sürdüren Fenerbahçe'nin son 10 yılda sattığı golcülerden elde ettiği geliri kaleme aldık.
 

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Fenerbahçe'nin sattığı golcülerden elde ettiği gelir (4 Temmuz Çarşamba)


Geçen sezonun bitiminde Jose Fernandao'yu 2,5 milyon Euro karşılığında Al Wahda'ya satan Fenerbahçe'de yeni yönetim ilk satışını gerçekleştirmişti.  Peki Fenerbahçe'nin son 10 yılda en çok para kazandığı golcü kim? 
 

Moussa Sow için ödenen bonservis ücreti


Fenerbahçe'nin son 10 yıldaki en golcü oyuncularından biri olan Moussa Sow, 2016-2017 sezonunda 16 milyon Euro karşılığında Al Ahli takımına transfer olmuştu. Senegalli yıldız kulübüne en çok para kazandıran golcü oyuncu olma özelliğini de kazandı. Sow'u takip eden isimse beklentileri karşılayamayan Emenike oldu. Emenike, Spartak Moskova'ya 10 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu.

2010-2011 sezonu şampiyonluğunda Fenerbahçe'ye büyük katkıları olan Mamadou Niang da kulübe para kazandırıp gitmişti. Niang, 7,5 milyon Euro karşılığında 2011 yılında Al Sadd takımına transfer olmuştu. 
EMENİKE'YE 18,5 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Emmanuel Emenike kulübe toplamda kiralama ücretleri dahil olmak üzere 18,5 milyon Euro kazandırmıştı. Emenike, 2011-2012 sezonunda Spartak Moskova 10 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Al Ain'e 3,5 milyon Euro ve West Ham United'a 1 milyon Euro karşılığında kiralanan Emenike son olarak Olympiakos'a da 2,5 milyon Euro karşılığında gitmişti. Emenike Fenerbahçe'nin toplam 4 transferle bir futbolcudan kazandığı en yüksek ücretle takımdan ayrılan oyuncu oldu.



Sarı lacivertli takımla ilgili gelişmeleri Fenerbahçe Haberleri sayfasından takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!