Derbi sonrası gözler PFDK'da! Kim, ne ceza alacak?
FutbolArena - Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 4 gol olurken 3 oyuncu da kırmızı kart gördü.
Maçın ilk yarısındaki kötü oyunu ile tepki çeken Jeremain Lens yerine ikinci yarının başında oyuna giren Ricardo Quaresma, 52. dakikada Josef de Souza’ya vurunca oyundan atıldı.
Quaresma kırmızı kartından sonra Mehmet Ekici’ye de yumruk attı. Quaresma’nın kaç maç ceza alacağı tartışılırken merak edilen bu soruyu spor hukukçusu Taner Ünlü’ye sorduk.
Spor Hukukçusu ve Avukat Taner Ünlü bu konu hakkında yorumlarda bulunurken, "Kırmızı karttan sonra Mehmet Ekici’ye yumruk attı. İlk Josef de Souza’ya hareketi zaten en az 3 maç ile cezalandırılıyor.
İkinci bir hareket olduğu için yine bunu da Disiplin Talimatı 43. maddesi gereği alt sınırı 3 maç olan cezası bulunmakta. Yani en az 6 maç ceza olacağını tahmin ediyorum" dedi.
Taner Ünlü, "Eğer hakem raporunda Quaresma’nın sahadan çıkma konusunda direnmesini de dikkate alırsa Quaresma’ya 7 veya 8 maç ceza da çıkabilir ama tahkimde bu 6’ya inebilir. 6 maçın altına düşeceğini ise sanmıyorum." ifadelerini kullandı.
AYKUT KOCAMAN SAHAYA GİRDİ
Taç çizgisi çevresinde gelişen olaylara Beşiktaş taraftarları da yabancı madde atarak dahil olurken stat hopörlerinden taraftarlara uyarı geldi ve sahaya yabancı maddelerin atılmaması istendi.
Olaylar uzadığı için Fenerbahçe yedek kulübesi de oyun alanına girdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Volkan Demirel’i kalesine gönderdi.