comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ali Koç'tan sert açıklamalar! 'Hakem krizi var'

08 Aralık 2020, Salı 13:50
Ali Koç'tan sert açıklamalar! 'Hakem krizi var'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hakem hatalarıyla ilgili konuşan Koç, "Özellikle odağında Fenerbahçe'nin olduğu hakem krizlerinden Türk futbolunun kaosa sürüklendiğini görüyoruz" dedi.

"KONUŞMUYORUZ DİYE ELEŞTİRİ ALIYORUZ"
"Mümkün olduğu kadar az konuşmaya çalışıyoruz ama konuşmamız gereken günlerdeyiz. Konuşmuyoruz diye eleştiri alıyoruz. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Limitler ve FFP nedeniyle enteresan bir yaz dönemi geçirdik. Bence güzel geçti. Erol Hoca, Emre Belözoğlu ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"TÜRKİYE'DE HAKEM KRİZİ VAR"

"Kısır çekişmelerin dışında kalmak istiyoruz. Biz işimize odaklanmaya çalışıyoruz. Bazı hakem hataları ve bazı kasıtlı hareketler bizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Hakem kararlarında bir standartsızlık var. VAR kararlarında da öyle. Türkiye'de bir hakem krizi var. Federasyonlar, TFF Başkanları, MHK Başkanları değişiyor ama değişmeyen tek şey hakemlerin yarattıkları kriz. Özellikle odağında Fenerbahçe'nin olduğu hakem krizlerinden Türk futbolunun kaosa sürüklendiğini görüyoruz. Hakemlik çok zor bir meslek ama bu kadar kötü yönetmek çok daha zor. Türk futbolundaki genel hakem performansı bence mesleklerinden daha zor. Bunun üzerine VAR diye bir teknoloji geldi. Çizgi teknolojisinde neredeyse yüzde 100 doğru kararlar veriliyor."

"HAKEMLERİN NOTLARINI AÇIKLASINLAR"

"Geçen sene Kayseri maçında 3 penaltımız verilmedi. O maçta VAR hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, geçen hafta Beşiktaş maçının hakemiydi. İnşallah bunlar tesadüftür ama bize sistematik geliyor. Hakemlerin notlarını açıklasınlar. Bu hakem ne olacak? Biz de genç hakemlerin çıkmasını istiyoruz. İyi niyetlerini sorgulamak da istemiyoruz ama hakemlik camiasında değişik güç odakları ve hesap kitapların olduğunu herkes söylüyor."

"DERBİNİN HAKEMİ MAÇI KATLETTİ"

"Beşiktaş maçını hakem katletti. İki takımın da şiakyetleri var. Bizden belki 1-2 oyuncu atılmalıydı. Yediğimiz golden önce faul vardı. Josef iyi niyetli bir insan ama o pozisyona kırmızı kart vermeyen hakem ve hakemi uyarmayan VAR bu işi yapmamalı. Ortada bir kriz var mı, yok mu diye soruyorum. Etrafta dolaşan dedikodular, şikayetçi takım sayısı, yapılan hakem hataları. Ortada bir sorun var. Kriz masası kuracağız denilse biz de destek olacağız. Ama sorun yok, her şey normal diyorlarsa biz yolumuzu buna göre çizeceğiz. Derbinin hakeminin Yapı Kredi Bankası'nda çalıştığı söylendi. Söz konusu hakemi inceledik. Bizimle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını gördük. TFF'ye de bunu bildirdik."

"MAÇLARDA İKİ GÖZLEMCİ OLSUN"

"MHK'nin genç hakemleri kullanmasını biz de teşvik ediyoruz. MHK Başkanı ne kadar iyi niyetli olursa olsun bunu tek kişi yapamaz. Altta nelerin döndüğü, hakem atamalarının nasıl yapıldığı, notların nasıl verildiği konuşulmalı. Hakem atamalarıyla ilgili rahatsızlığımızın olduğunu söylemiştik. Bir gözlemci ile aynı yerde tesadüfen maç izledim. Taç çizgisi oturduğumuz yerden görünmüyordu. O da bir insan sonuçta, iki gözü var. Gözlemci rapor dolduruyor, ortaya bir rakam çıkıyor ve buna göre hakeme maç veriliyor. Ben de diyorum ki iki gözlemci olsun. İkisi de formu doldursun. Buradan çıkacak rakam hakemin notu olsun ve bunlar şeffaf bir şekilde açıklansın. Bunların açıklanmaması için hiçbir neden olamaz."

"TÜRK FUTBOLUNA YAZIK"

"Sahada verilen çabaya, saha dışında yöneticilerin emeklerine yazık. Türk futboluna yazık. Her sene geriye gidiyoruz. Keşke Kulüpler Birliği olarak da bu konuya biraz kafa yorabilsek. Türkiye'de şampiyon olacak takımın saha dışında da etkin olmasıyla sonuca ulaşacağı algısını yıkalım."

"ŞAMPİYONLUĞA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

"Ben hiçbir zaman büyük konuşmadım, asarız, keseriz de demedim ama bu sene baktığımız zaman işler istediğimiz gibi gidiyor. Bardağı yarı dolu görürsek evet puanımız iyi, daha iyi olabilirdi, olmalıydı. Deplasmanda çok iyi performansımız var ama iç sahayı çözmemiz lazım. En çok gol atan takımız, müthiş, golcülerimiz daha devreye girmediler. Bunları adreslememiz lazım. Derin kadromuzun kıymeti, önemi ocak ayından sonra 3-4 günde bir oynayacağımız dönemde ortaya çıkacak. Genel olarak daha iyi noktada olmalıydık ama son 20 yılın şampiyonlarının topladığı puanlara bakarsak iyi noktadayız. Gol atma sıkıntımız yok, daha az gol yemeliyiz. İyi oyuncularımız var karakter ve kapasite olarak. Hocamızdan da memnunuz. İlerleyen günlerde daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Herkesten gayet memnunuz. Bir aile halinde çalışıyoruz. İnşallah istediğimiz şampiyonluğu taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz."

"MESUT ÖZİL BİZİM İÇİN RÜYA"

"Elden oyuncu çıkaramazsak transfer yapabilecek durumda değiliz. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçeli. Ekonomik şartlarını kaldırabilecek konumda değiliz. Bizim için güzel bir rüya. Ama gerçekleşmesi zor."

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!