comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Dev maç öncesi mutlaka okuyun!

12 Eylül 2014, Cuma 15:48

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar son yıllarda büyük gerilime sahne olurken Bordo Mavili ekibin rakibine son yıllarda üstünlük kuramadığı görülüyor.

FutbolArena Özel - Geçtiğimiz günlerde Biz Trabzonspor'u 3-4 yıldır yeniyoruz açıklamasıyla rakibini hırslandıran ve son yıllarda Karadeniz ekibine karşı olan üstünlüklerini dile getiren Volkan Demirel'i istatistikler haklı çıkarıyor.
 
EN SON O SEZON YENMİŞTİ
 
Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin büyük kapışmasına sahne olan 2010-2011 sezonun ilk yarısında Avni Aker'de oynanan maçta rakibini 3-2 mağlup eden Karadeniz ekibi, o günden beri rakibine karşı oynadığı 9'u lig ve 1'i kupa olmak üzere 10 maçta da kazanamadı.
 
O PENALTI ŞAMPİYONLUĞU GETİRMİŞTİ
 
Sarı Lacivertli ekibe karşı son galibiyetini aldığı maçta kaçan penaltı (bir başka deyişle Mert'in kurtardığı) o an için pek bir anlam ifade etmedi. Fakat sezon sonu geldiğinde Trabzonspor kaçan penaltının bedelini aynı puanda ligi bitirdiği Fenerbahçe'nin averajla gerisinde kalınca ödedi. 82 puanla ligi bitiren her iki takımdan Sarı Lacivertliler ikili averajda bir gol üstünlük kurduğu rakibinin önünde şampiyonluğu kazandı.

ZİNCİRİ KIRMAK İSTİYOR
 
Sezona Vahid Halilhodzic önderliğinde şampiyonluk parolasıyla giren Trabzonspor, Pazar günü kadrosunda önemli eksikleri bulunan Fenerbahçe'yi Avni Aker'de devirerek son yıllarda rakibine karşı olan galibiyet hasretini dindirmek istiyor. 

Haber: Özgür KIZGIN
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!