comScore

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: "Sorun yabancı değil"

03 Eylül 2020, Perşembe 21:01
Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma:

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Türk futboluna dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

FutbolArena - Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Türk futbolu ve yabancı kuralı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Storybox Youtube kanalının konuğu olan Süleyman Hurma'nın değerlendirmeleri şu şekilde:
"MEVCUT TFF YASALARI İLE OLMAZ"

Mevcut Futbol Federasyonu yasaları ve mevcut kanunlarla futbol kulüplerinin akla uygun bir şekilde yönetilmesi mümkün değil. O yüzden de zaten bütün kulüplerimiz batmış durumda. Bunun sebebini kulüpler kötü yönetiliyor diye açıklıyorlar. Kulüpleri soyuyorlar, çalıyorlar, hırsızlık yapıyorlar diyenler de var. Mümkündür. Yani insanın olduğu her yerde kötü şeyler de olur ama iyi şeyler de olur. Ancak Türk futbolunun bugün burada olmasının asıl nedeni, futbolun yönetilemiyor olması.

"İYİ TRANSFER MÜMKÜN DEĞİL"

Türk takımlarının hepsi için konuşuyorum. İyi transfer yapması mümkün değil. Oyuncu yetiştirmesi de mümkün değil. Diyelim ki bir takımın bir tanesi iyi yapacağım, scoutumuz var diyor. Mesela burada maç olsun, sahanın içerisinde de 8 numaralı oyuncu hepimizin dikkatini çeksin. Yaşı da 21 olsun. Şimdi bu oyuncuyu transfer edeceksiniz siz. Nasıl edeceksiniz? Şöyle kafanı bir çeviriyorsun. Yanda Bayern Münih, önünde Porto'nun scout ekibi oturuyor. Onun önünde Manchester United. Sizin gördüğünüzü onlar görmez mi? Onlar görür. Peki onlar mı alır? Fenerbahçe mi alır?Bir kere önce bunu bilelim. Türk takımlarının 1. sınıf oyuncu transferi mümkün değil. 

"TÜRK FUTBOLUNUN KÖTÜ OLMA SEBEBİ YABANCI SAYISI DEĞİL"

Türk futbolunun kötü olma sebebi yabancı sayısıyla alakalı değil. Yani bizim hiç yabancı oyuncumuz yokken İngiltere'den 8 yerdik. Çok yabancı olduğumuzda dünya üçüncüsü olduk. Siz kendi çocuklarınızı uluslararsı rakipleriyle rekabet edebilir halde yetiştirebiliyor musunuuz, yetiştiremiyor musunuz? Asıl soru bu. Bunu bizim yapabilmemiz için okullarımızın ve semtimizin spor yapmak adına fiziki koşullarının uygun olması lazım.  Gençler nerede? Ya okulda, ya sokakta. Okulların bahçesi bile otopark olmuşken oradan oyuncu çıkaramazsınız. Amerika'da 10.000 okul futbolda yarışıyor. Türkiye'de okul takımları bir maç bile oynamıyor bazen. TFF'nin yapısını değiştirmemiz lazım. 

"BAZI ÇIKAR ODAKLARI DA DEVLET YETKİLİLERİMİZE YANLIŞ BİLGİ VERİYOR"

Üzülerek söylüyorum ki, bazı çıkar odakları da devlet yetkililerimize yanlış bilgi veriyor. Türk futbolunu bekleyen çok büyük bir tehlike var. Türk futbolu Azerbaycan ve İran futbolunun alatına düşebilir, hızla oraya gidiyoruz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!