comScore

Chelsea Chelsea

Bir Sağ, Bir Sol ve Bir de Kafa, Chelsea Nakavt!

14 Eylül 2015, Pazartesi 23:34
Bir Sağ, Bir Sol ve Bir de Kafa, Chelsea Nakavt!

Chelsea'yi tek başına yıkan Steven Naismith kimdir?

FutbolArena Analiz - Premier Lig'de 5. hafta maçları bu akşam oynanacak son müsabaka haricinde tamamlandı. Hafta sonu birbirinden zorlu mücadelelere tanık olduk. Son şampiyon Chelsea sezona bu kadar kötü başlamışken, zorlu Everton deplasmanından 3 puan çıkartarak nefes almayı hedefliyordu.

Ancak ne olduysa maçın 9. dakikasında Everton cephesinde Muhamed Besic sakatlanarak yerini Steven Naismith'e bırakınca oldu.
 
Oyuna sonradan giren Steven Naismith önce kafayla, sonra sol ayağıyla ve sonra da sağ ayağıyla Chelsea ağlarını tam 3 kez havalandırdı. İskoç oyuncunun bu hat-trick'i ona Premier Lig tarihinde oyuna sonradan girip de hat-trick yapan 6. oyuncu ünvanını kazandırdı.
 
Ayrıca Jose Mourinho'ya Premier Lig'de ilk hat-trick acısını da yine Steven Naismith tattırmış oldu.
 
Steven Naismith Kimdir?
 
Tam adı Steven John Naismith olan İskoçya doğumlu oyuncu 1.78 boyunda, 72 kilo ağırlığında ve 28 yaşındadır. Futbola forvet olarak başlamasına rağmen son senelerde orta sahada, kimi zaman orta sahanın ortasında hatta defansif ağırlıklı, kimi zaman sağ ve sol kanatlarda, kimi zamansa forvet arkasında görev aldı. 
 
Steven Naismith hiçbir zaman yıldız oyuncu statüsünde olmamasına rağmen, sahaya her daim tüm gücünü yansıtan, mücadelen asla kaçmayan ve aklı hep sahada, futbolda olan bir anlayışa sahip.
 
Bu mütavazi yapısını futbolculuk kariyerine de az çok yansıtmış durumda. Steven Naismith Rangers ve Kilmarnock altyapılarında yetişti. Futbolculuk kariyerinde de 5 sezon Kilmarnock ve 5 sezon Rangers forması giydikten sonra 4 sezondur aynı istikrarla Everton forması giyiyor. Kariyeri boyunca 3 kulüpte oynayan Steven Naismith, Everton'da oynadığı ilk 3 sezonun 3'ünde de her sezon 31 kez Premier Lig'de forma şansı buldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!