comScore

Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç tl? Dolar kuru (26 Haziran Salı dolar kuru)

26 Haziran 2018, Salı 11:07
Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç tl? Dolar kuru (26 Haziran Salı dolar kuru)

Dolar kuru bugün ne kadar? 26 Haziran 2018 Dolar-Euro fiyatları. Dolar kuru günü 4,7 seviyesinde sürdürüyor. Dolar kuru bügün ne kadar? İşte güncel dolar fiyatları.

FutbolArena - Dolar fiyatı ne kadar oldu? Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru. Dolar kaç TL? Dolar ne olur? 24 Haziran'da yapılan seçimle birlikte piyasalarda Dolar'ın düşüşe geçeceğine yönelik bir bekleyiş hakimde. Peki Dolar 26 Haziran'da ne kadar oldu? Dolar düştü mü? Dolar ne zaman düşecek? Dolar yükselecek mi? Dolar 5 TL olur mu? Tüm bu sorularınızın cevapları haberimizde.


Dolar fiyatı bügün? Dolar bugün kaç TL oldu?


Dolar üzerine birikim yapan ya da dolar üzerinden borçlanan vatandaşların gözü kulağı son yıllarda oldukça yükselen dolar kurunda. 

Yapılan seçim ile birlikte 5 liraya kadar yaklaşan Dolar fiyatlarında vatandaşın beklentisi düşmesi yönünde. Seçimi geride bırakan Türkiye'de piyasalar seçim sonrasında doların sert bir düşüş yaşacağını ön görüyordu. Ancak dolar kuru beklenen sevilelere düşmedi.


CANLI DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLA!


DOLAR 4,7, EURO 5,5
Beklentilerin aksina dolar kuru seçim öncesi seyrini koruyor. Dolar günü 4,68 kurundan açarken gün içerisinde saat 11:00 itibari ile 0,53 değer kazanarak 4,7 seviyelerine geldi. Dolar kuru günü 4,7 seviyelerinde sürdürürken Euro kuru ise günü 5,50 seviyelerinde sürdürüyor. Seçimin geride kalması ile birlikte vatandaşlar kur artışlarında büyük bir gerileme beklentisi içerisinde girdi.


 

Dolar Nedir? Dolar neden yükselir?


Amerikan doları, Amerika Birleşik Devletleri'nin resmî para birimidir. ABD doları diye de adlandırılır. Dünyada en yaygın kullanılan dövizdir. 2004 yılında dünyada dolaşımda yaklaşık 950 milyar Amerikan doları olduğu tahmin edilmektedir. Dolar yükselmesinin ana sebeplerinden birisi de dış borç olarak gösteriliyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!