comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Diego ve Eto'o Beşiktaş'a gelirler mi?

05 Mayıs 2014, Pazartesi 13:20

Beşiktaş'ın peşinde olduğu Diego Ribas ve Eto'o, Süper Lig'e gelirler mi?

FutbolArena - Wolfsburg'tan devre arası bonservisi elinde olarak Atletico Madrid'e geri dönen ancak İspanyol kulübünün yalnız 6 aylık sözleşme yaptığı Brezilyalı yıldız Diego'nun adı Beşiktaş'la anılmaya başladı. Tabii Türkiye'de Almanya'yı takip edenlerin dışında Diego'nun neden Wolfsburg'dan ayrıldığını daha doğru bir deyişle gönderildiğini pek bilen yoktur. Wolfsburg'u şampiyon yapması sonrası Schalke'de çalışan ve kulübün altını üstüne getirdikten sonra tekrar Wolfsburg'a dönen ve hafta sonu Fulham'la Premier Lig'den düşen Felix Magath, Wolfsburg dönüşü sonrası bu defa da bu kulübü alt üst edince gönderildi. Magath, Wolfsburg'da teknik direktörlük yanında sportif direktörlük görevini de üstlendiği için transferlerde para harcama yetkisinin elinde olmasının kulübe ne derece zarar verdiği ayrılışının ardından ortaya çıktı. Otomotiv devi Volkswagen'in takımı olmasına rağmen Wolfsburg, ekonomisi sağlam olmasına karşın oyunculara büyük paralar vermez. Ancak Felix Magath gidip yerine KlausAllofs geldikten sonra anlaşıldı ki Magath Diego'ya yıllık tam 8 Milyon Euro veren bir sözleşme imzalatmış. Bu haber patladığında 8 Milyon rakamı Almanya'da bütün medyada ilk haber olarak yer aldı. Allofs sonunda zararın neresinden dönüle kârdır diyerek Diego'ya daha düşük ücrete sözleşme yenilemeyi kabul etmediği için devre arasında bonservisini verdi ve gönderdi. Atletico Madrid de onun istediği ücreti uzun vadede veremeyeceği için yalnızca 6 aylık bir sözleşme yaptı. Sonuç olarak Diego Beşiktaş'a gelir ama çok büyük maliyetler karşılığında olur bu transfer. Bana sorarsanız da son yıllarda düşüş yaşayan bu oyuncuya büyük paralar vermek hem yazık olur hem de takım içi dengeler açısından problem çıkar. Diego ayrıca hiçbir zaman bir Hagi veya Alex efekti yaratmaz.

Gelelim Eto'o transferine. Geçen sezon Ronaldinho'nun peşinde koşmak ne kadar yanlışsa Eto'o'nun peşinde koşmak da bana göre o kadar yanlış. Birincisi Eto'o çok özellikle özel hayatında çok “acayipliklere” imza atan bir oyuncu. Onun Barcelona günlerini ve neden Ronaldinho ile birlikte kulüpten gönderildiğini İspanya'yı yakından takip edenler iyi bilir. Benim de tesadüfen geçen yaz Girit adasında kaldığım otele bağlı ultra lüks başka bir otelde Eto'o'nun sabahlara kadar süren çılgın partileri halâ anlatılıyordu. Eto'o Beşiktaş için ikinci bir Fernandes etkisi yaratabilir. Ayrıca aynen Diego'da olduğu gibi maliyeti çok yüksek olan bu oyuncu da takım içi dengeleri bozacaktır.

Son olarak şunu söyleyeyim. Forma satarak transfer parası çıkar masallarına da sakın inanmayın. Çünkü yöneticilerin taraftarları kandırma metodudur bu söylem. Formalarda asla transfer parası çıkartacak bir kâr elde edemezsiniz. 

Analiz: Hüseyin Özkök


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!