comScore

Cuma namazında hangi dualar okunur? Cuma namazı kaç rekattır?

12 Ekim 2018, Cuma 10:32
Cuma namazında hangi dualar okunur? Cuma namazı kaç rekattır?

Cuma namazında hangi dualar okunduğuna dair bilgi sahibi olmak isteyenler ve cuma namazı kaç rekattır sorusunun yanıtını bulmak isteyen vatandaşlar için haberimizi hazırladık. Müslüman aleminin en mübarek günü sayılan cuma gününde namaz kılmak isteyen vatandaşlar için cuma namazı nasıl kılınır, cumada hangi dualar okunur ve cuma namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını veriyoruz.

Cuma namazı vakti, cuma namazı saatleri gibi merak edilen konular için haberimizi hazırladık. Müslüman vatandaşların mübarek olarak kabul ettiği cuma gününde cuma namazı nasıl kılınır sorusunun yanıtını da veriyoruz. Cuma namazında okunacak dualar konusunda bilgi sahibi olmayanlar ve cuma namazı kaç rekat kılınır bilgisine ulaşmak isteyenler de haberimizden tüm detayları öğrenebilirler. 

İstanbul cuma namazı vakti, Ankara cuma namazı saati, cuma namazında hangi dualar okunur, cuma duaları, cuma saati, cuma namaz vakti, cuma rekat sayısı, cuma kaç rekat ve cuma namazı rekat sayısı bilgileri haberimizde.
 

Cuma namazı kaç rekat kılınır? (Cuma rekat sayısı)


Cuma günü kılınan namazlar toplamda 16 rekattır. Bu 16 rekatın iki rekatını kılmak farz olarak kabul edilir. 
Cumanın dört rekatlık ilk sünneti önce kılınır. Öğle namazının ilk sünneti gibi bu sünnet kılınır. Ardından ikinci ezan ve hutbe okunduktan sonra ikamet okunur ve cemaat ile Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.

Cuma farzının ardından 4 rekatlık son sünnet kılınır ve bunun kılınışı da öğle namazının ilk sünnetiyle aynıdır. 

Ardından "Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diyerek niyet ettikten sonra öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir namazı kılınır. 

Son olarak da sabah namazının sünnetinde olduğu gibi 2 rekat vaktin sünneti kılınır ve ardından Ayet-el Kürsi okunuarak dua edilir.
 

Cuma namazı vakitleri (Cuma namazı saat kaçta? Ankara İstanbul)


Cuma namazı vakitlerini öğrenmek isteyen ve İstanbul cuma saati, Ankara cuma vakti gibi şehir şehir aramalar yapan vatandaşlar için Diyanet İşleri'nin belirlemiş olduğu cuma vakitleri sayfasına ulaşarak bulunduğunuz yerdeki cuma saati vaktine bakabilirsiniz.

CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!