comScore

Cuma namazı kaç rekat? Cuma rekat sayısı 17 Ağustos (Cuma namazı nasıl kılınır?)

17 Ağustos 2018, Cuma 10:00
Cuma namazı kaç rekat? Cuma rekat sayısı 17 Ağustos (Cuma namazı nasıl kılınır?)

Cuma namazı kaç rekat? Cuma namazı kılmak isteyenler için cuma rekat sayısı, cuma namazı rekatı, cuma kaç rekat kılınır gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Müslüman aleminin en mübarek günlerinden cuma gününde cuma namazı kılmak isteyenler için cuma namazı kaç rekat ve cuma namazı nasıl kılınır sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

Cuma namazı kaç rekattır sorusunun yanıtını haberimizde veriyoruz. Cuma kaç rekat, cuma rekat sayısı, cuma namazında namaz kaç rekat kılınır gibi aramalarda cuma namazı rekat sayısının yanıtını haberimizde veriyoruz. Cuma namazı kılmak isteyen müslüman vatandaşlar cuma rekat kaçtır şeklinde aramalar yapmakta. Diyanet İşleri'nden yapılan resmi açıklamalarla birlikte cuma namazı nasıl kılınır, cuma namazı kaç rekattır, cuma namazı rekat sayısı, cuma namazının önemi gibi birçok konuya yanıt veriyoruz.
 

Cuma namazı kaç rekattır? Cuma namazı rekat sayısı 17 Ağustos Cuma


Cuma namazı, cuma günleri öğlen kılınır. Cuma namazında ilk olarak sünnet kılınır. Sünnetin ardından imam minbere oturur ve müezzin iç ezanı okur. Ezanın ardından imam iki kısımlık hutmesini okur. Hutbede cemaate faydalı dini bilgiler ve yönlendirici konuşmalar yapılır. Cuma namazı: 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (Son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır.

Cuma namazı aşağıdaki şekilde kılınır:
4 rekat cumanın ilk sünneti,
2 rekat cumanın farzı, 
4 rekat cumanın son sünneti,
4 rekat Zuhri ahir,
2 rekat vaktin son sünneti
 

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA? (İSTANBUL, ANKARA, ADANA, İZMİR)



 

Cuma Namazı neden önemlidir? Cuma ne demek?


Cuma; cem olmak, toplanmak manalarına gelir Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür.Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar Topluca yapılan bu ibadet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeble Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani, günlerin itibarlısı,efendisi de denir.Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok kudsî hâdiselerin hep Cuma günü zuhur ettiği rivayet edilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!