comScore

Cuma namazı kaç rekat? Bayram cuma namazı rekat sayısı (15 Haziran 2018)

15 Haziran 2018, Cuma 09:39
Cuma namazı kaç rekat? Bayram cuma namazı rekat sayısı (15 Haziran 2018)

Bayram namazının da kılınacağı cuma gününde cuma namazı kaç rekattır sorusuna yanıt veriyoruz. Müslüman alemi için en mübarek gün sayılan cuma gününde cuma namazı kaç rekattır? Cuma rekat sayısı ve cuma namazının önemini haberimizden okuyabilirsiniz.

Cuma namazı kaç rekattır? Ramazan Bayramının ilk gününde müslüman vatandaşlar bayram namazı için camiilere akın etti. Cuma namazı öncesi bayram namazı kılacak olan vatandaşlar öğle saatlerinde cuma namazı da kılacak. Cuma namazı rekat sayısı ve cuma namazı kaç rekattır sorusunun yanıtı haberimizde olacak. 15 Haziran cuma namazı saatleri ve cuma namazının önemiyle ilgili tüm bilgiler haberimizde.
 

Cuma kaç rekattır? Cuma namazı kaç rekat kılınır? (15 Haziran 2018)


Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar için 1 haziran cuma rekat sayısını sizler için yazıyoruz. Cuma namazı, cuma günleri öğlen kılınır. Cuma namazında ilk olarak sünnet kılınır. Sünnetin ardından imam minbere oturur ve müezzin iç ezanı okur. Ezanın ardından imam iki kısımlık hutmesini okur. Hutbede cemaate faydalı dini bilgiler ve yönlendirici konuşmalar yapılır. Cuma namazı: 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (Son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır.

Cuma namazı kaç rekat? Cuma namazı rekat sayısı 8 Haziran 2018
 

Cuma namazı farzları nelerdir? Cuma namazı neden önemlidir?


"Bizler Ehl­-i Kitab'a göre en son gelmişken, kıyamet gününde faziletçe en başa geçecek olanlarız. Şundan dolayı ki, bizden evvel onlara Kitab verildi de Allah'ın onlara farz buyurduğu gün bu cuma  günü iken, onlar anlaşmazlık çıkarıp başka günlere saygı gösterdiler. Bize ise o güne itibar etmek hususunda Hak Teala hidayet verdi (Doğru yolu gösterdi). Artık bu hususta insanlar bizden geri kalmış oldular. Yahudilerin ibadet günü yarın (cumartesi), Hristiyanlarınki ise öbür gündür (pazar)." (Tecrîd, III/3) Âdem o gün yaratıldı, o gün cennetten yere indirildi, o gün tövbesi kabul edildi ve o gün vefat etti, kıyamet günü de o gün kopacaktır. İns ve cinden başka hiçbir yaratık yoktur ki, tan yeri ağardıktan gün doğuncaya kadar ­kıyamet belki bu gün kopar korkusu ile­ kulak kabartmasın. Bir de o günün içinde bir saat vardır ki, bir Müslüman kul, o vakte denk gelip, o esnada namaz kılıp Allah Teâlâ Hazretleri'nden bir hacetini dilerse, onu Allah Teala muhakkak ona verir." (Tecrîd, III/4­5; Müslim, Cum'a, 17)
CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLA!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!