comScore

CHP kaç milletvekili çıkardı? CHP oy oranı ve milletvekili sayısı 2018 (2018 seçim sonuçları CANLI İZLE)

24 Haziran 2018, Pazar 20:28
CHP kaç milletvekili çıkardı? CHP oy oranı ve milletvekili sayısı 2018 (2018 seçim sonuçları CANLI İZLE)

CHP seçim sonuçlarında kaç oy aldı? CHP kaç milletvekili çıkardı? 2018 seçimlerinde CHP oy oranı haberimizde. 24 Haziran genel seçimleri tamamlandı. Sandık sonuçları belli olurken CHP oy oranı da açıklandı. CHP 2018 seçimlerinde kaç oy aldı? CHP en yüksek oyu nerede aldı? CHP mecliste kaç milletvekili ile yer alacak. CHP seçim sonuçları oy oranı ve aldığı oy rakamı haberimizde.

CHP kaç oy aldı? CHP oy oranı ne oldu? 24 Haziran genel seçimleri tamamlandı. CHP aldığı oy oranı belirlendi. CHP meclise kaç milletvekili ile girecek? CHP milletvekili sayısı ne olacak? Seçim sonuçlarıyla ilgili Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve FOX TV seçim sonuçları gibi birçok farklı kurumdan CHP oy oranı ve CHP milletvekili sayısını sizlere aktarıyoruz. 
 

Seçim sonuçları 2018 - Canlı seçim sonuçları için TIKLA


24 Haziran genel seçimlerinde heyecan üst seviyedeydi. Türkiye genelinde kullanılan oylar sonrası sandıklar açıldı. Sandık sonuçları çeşitli kurumlar aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıldı. FutbolArena olarak çeşitli kanallar aracılığıyla seçim sonuçlarını sizlere aktarıyoruz. 

SEÇİM SONUÇLARI 2018 ANADOLU AJANSI CANLI TAKİP
SEÇİM SONUÇLARI 2018 İHLAS HABER AJANSI CANLI TAKİP
SEÇİM SONUÇLARI 2018 DEMİRÖREN HABER AJANSI CANLI TAKİP
SEÇİM SONUÇLARI 2018 FOX TV CANLI TAKİP

 

CHP oy oranı kaç? 2018 seçimlerinde CHP kaç milletvekili çıkardı? (CHP İstanbul, Ankara, İzmir oy oranı 24 Haziran)


24 Haziran genel seçimleri tamamlanırken CHP oy oranı merak ediliyor. CHP oy oranını farklı mecralardan takip edebileceğiniz gibi genel sonuçları haberimizde sizlere aktarıyoruz. İşte CHP 2018 seçim sonuçları

CHP Türkiye Geneli Oy Oranı: 21,47
CHP İstanbul Oy Oranı: 
CHP Ankara Oy oranı
CHP İzmir Oy Oranı:


146 Milletvekili çıkartan CHP, Türkiye genelinde toplam 11.036.013 oy aldı.
 

CHP son seçimlerde kaç oy aldı? 2015 CHP seçim sonuçları oy oranı


CHP en son yapılan seçimlerde kaç oy aldı? Vatandaşların merak ettiği konuşardan biri de CHP son seçimlerde kaç oy aldı sorusuydu. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde CHP oy oranı %24,95 olarak belirlenmişti. CHP aldığı bu oy oranıyla mecliste toplamda 132 milletvekili ile temsil edilmişti. 

CHP TWITTER MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN


 

CHP tarihi nedir? CHP ideolojisi ne?


CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923'te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.

CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk'ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür.

1950'li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri geliştirme mücadelesi vermiştir. 1960'lı yıllarda Türkiye'nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde “ortanın solu”nda konumlandırmıştır. 1970'li yıllarda ideolojisini “demokratik sol” kavramıyla tanımlayan CHP, önerdiği sosyal reformlarla “düzen değişikliği”ni hedeflemiştir. Bu süreçte CHP, “devlet partisinden” “halkın partisine”, düzen partisinden” “değişimin partisine” dönüşmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır. Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramları içinde bulunduğumuz dönemde CHP'nin Türkiye'de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve Programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!